Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante

Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante
scris 22 apr 2016

Autoritățile anti-fraudă din Franța au percheziționat joi birourile grupului auto PSA Peugeot Citroen, în cadrul unei investigații declanșate anul trecut pe fondul scandalului emisiilor poluante de la Volkswagen. 

Perchezițiile au vizat patru clădiri ale grupului din apropierea orașului Paris și biroul din Montbéliard, sediul istoric al producătorului auto, scrie Wall Street Journal. Acțiunea autorităților anti-fraudă a fost declanșată după ce testele de mediu au relevat anomalii în cazul a trei vehicule produse de PSA.

Acțiunile Peugeot se depreciau vineri dimineața cu circa 2%. Titlurile Renault au scăzut cu 0,9%, în timp ce Daimler și BMW erau în coborâre cu 4%, respectiv 1,8%.

Acțiunile Mitsubishi au coborât joi la minimul record, după ce compania a admis că a falsificat testele de consum CITEȘTE ȘI Acțiunile Mitsubishi au coborât joi la minimul record, după ce compania a admis că a falsificat testele de consum

Anul trecut, guvernul francez a demarat o investigație privind nivelul real de noxe emis de mașinile aflate în circulație în Franța, după ce grupul german Volkswagen a admis că a folosit un dispozitiv ilegal pentru a falsifica rezultatele testelor antipoluare.

PSA, al doilea mare producător auto din Europa, a declarat, în octombrie anul trecut, că nu a înșelat niciodată clienții cu privire la caracteristicile autovehiculelor sale diesel. Grupul francez a precizat că nu a echipat niciodată mașinile sale cu dispozitive care trișează testele de mediu și a anunțat că va adopta măsuri pentru ca autovehiculele pe care le produce să fie mai puțin poluante.

Modelele diesel reprezintă aproximativ 60% din vânzările grupului auto francez în Europa și 42% din livrările sale pe plan global.

Peugeot a înregistrat anul trecut un profit net consolidat de 1,2 miliarde euro, comparativ cu o pierdere de 550 milioane euro în 2014, potrivit raportului financiar al grupului francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
citroen
perchezitii
emisii poluante
ancheta