Pese 180 de defecțiuni la trenurile de metrou în primele patru luni ale anului, cât două treimi din totalul celor înregistrate în întregul an 2018

Pese 180 de defecțiuni la trenurile de metrou în primele patru luni ale anului, cât două treimi din totalul celor înregistrate în întregul an 2018
scris 27 iun 2019

Trenurile CAF utilizate de Metrorex au înregistrat în primele patru luni ale acestui an 42 de defecțiuni în utilizare, în timp ce garniturile Astra Arad, cu o vechime de 40 de ani, s-au defectat de 39 de ori, au afirmat, joi, reprezentanții Unității - Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-o conferință de presă, citând un raport al Metrorex.

În ceea ce privește trenurile Bombardier BM2, acestea au consemnat 42 de defecțiuni în aceeași perioadă, în timp ce trenurile Bombardier BM21 au avut 51 de defecțiuni, scrie Agerpes.

Astfel, în total au avut loc 183 defecțiuni din primele patru luni din 2019, două treimi din numărul celor înregistrate în întregul an 2018. 

FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

"Avem o situație ciudată, dar adevărată, cu trenurile care circulă azi în metrou, care sunt de trei tipuri: trenurile IVA sau Astra Arad - cum se numea la vremea respectivă - și care încă mai circulă după 40 de ani, trenurile Bombardier și trenurile CAF, cele cu care avem mari probleme în ultima perioadă. Vă pun la dispoziție această situație: de la 1 ianuarie (2019 - n. r.) acele trenuri românești care circulă de 40 de ani au înregistrat 39 de defecțiuni, iar trenurile CAF, care sunt de 1 an, au înregistrat 42 de defecțiuni. Vă dau și situația concretă a numărului de trenuri pe magistrale: avem pe Magistrala 2 IMGB-Pipera 26 de trenuri, dintre care 24 CAF, motiv pentru care am înregistrat cele mai multe defecțiuni și evenimente pe această magistrală 2. Vă amintiți de ruperea acelei bielete la Pipera, am avut probleme cu ele la Berceni, am avut probleme pe parcurs din punct de vedere tehnic. Nu mai spun de softul ăla defect care a dus trenul și l-a dus pe pereți... Unde au fost cei care trebuia să facă recepția trenurilor? Unde au fost cei care trebuia să verifice gabaritul, să nu tăiem peroanele?", a declarat președintele USLM.

Conform raportului Metrorex, în anul 2018, trenurile Astra Arad au înregistrat 71 de defecțiuni, Bombardier BM2 - 50 de defecțiuni, Bombardier BM21 - 86 de defecțiuni, iar trenurile CAF - 68 de defecțiuni. În anul 2017, trenurile Astra Arad au avut 45 de defecțiuni, Bombardier BM2 au avut 29, Bombardier BM21 - 74 defecțiuni, iar trenurile CAF - 32 defecțiuni. De asemenea, în 2016, trenurile Astra Arad au avut 54 de defecțiuni, Bombardier BM2 au avut 70 de defecțiuni, Bombardier BM21 - 121 defecțiuni, iar trenurile CAF - 41 de defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
astra arad