Peste 1 milion de mașini Skoda, echipate cu sisteme de trucare a emisiilor poluante

Peste 1 milion de mașini Skoda, echipate cu sisteme de trucare a emisiilor poluante
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 sep 2015

Skoda, divizie a grupului auto Volkswagen, a anunțat astăzi că 1,2 milioane de mașini ale sale sunt echipate cu sisteme electronice speciale pentru trucarea testelor privind emisiile de gaze, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale


Anunțul vine după ce, tot astăzi, oficialii diviziei Audi au declarat că 2,1 milioane de mașini au instalat un astfel de software.

EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.


Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, precum și la declanșarea unor investigații atât în Germania, cât și în Franța, Japonia, India și Coreea de Sud.

De asemenea, Comisia Europeană a recomandat statelor UE să demareze anchete la nivelul industriilor auto locale pentru a vedea dacă mașinile aflate în circulație respectă ultimele norme cu privire la emisiile poluante.

În România, autoritatea de reglementare în domeniul auto (RAR) a cerut reprezentanței Volkswagen să îi transmită, în cel mai scurt timp, lista tipurilor de vehicule ale mărcilor care aparțin acestui grup și pentru care au fost folosite dispozitive de manipulare a emisiilor poluante.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
skoda