Peste 20 de milioane de autoturisme vândute în China, în 2021

Peste 20 de milioane de autoturisme vândute în China, în 2021
scris 12 ian 2022

China, cea mai mare piață auto din lume, a înregistrat anul trecut o creștere de 4,4% a vânzărilor de autoturisme, la 20,15 milioane de unități, datorită cererii solide pentru automobile electrice și hibride, a anunțat Asociația Chineză a Vehiculelor de Pasageri (CPCA), transmite Xinhua.

În decembrie, vânzările au scăzut cu 7,9%, la 2,1 milioane de unități, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Vânzările Skoda coboară sub pragul de 1 milion de mașini, după șapte ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Vânzările Skoda coboară sub pragul de 1 milion de mașini, după șapte ani

Pe ansamblul anului trecut, vânzările de vehicule electrice și hibride în China au urcat cu 169,1%, la 2,99 milioane de unități.

Luna trecută, Ministerul de Finanțe a anunțat că din acest an vor fi reduse cu 30% subvențiile la achiziționarea noilor automobile electrice și hibride.

Politica de acordare a subvențiilor la automobilele electrice și hibride se va încheia la 31 decembrie 2022, iar după acea dată nu va mai fi subvenționat acest tip de vehicule. De asemenea, Ministerul de Finanțe a anunțat că va fi înăsprită supervizarea problemelor de siguranță ale vehiculelor electrice și hibride pentru a preveni accidentele.

Chiar dacă reducerea subvențiilor ar putea afecta încrederea consumatorilor, impactul aspra vânzărilor de automobile electrice și hibride va fi limitat, deoarece nivelul comenzilor este ridicat, a estimat CPCA.

Conform autorităților de la Beijing, înmatriculările de automobile electrice și hibride în China au ajuns la 7,84 milioane în 2021, o creștere de peste 59% față de 2020. Cifra reprezintă 2,6% din totalul numărului de mașini din țară, după ce în ultimii cinci ani a crescut semnificativ numărul înmatriculările de automobile electrice și hibride în China.

Autoritățile de la Beijing vor ca automobilele electrice și hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, față de aproximativ 5% acum. Companiile auto, inclusiv Volkswagen AG, General Motors Co, Toyota și Tesla, și-au extins capacitățile de producție în statul asiatic, unde autoritățile promovează automobilele electrice și hibride pentru a reduce poluarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini
auto