Șoferii vor avea în Sibiu 15 stații gratuite de încărcare a mașinilor electrice

Șoferii vor avea în Sibiu 15 stații gratuite de încărcare a mașinilor electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 ian 2022

Primăria Sibiu a anunțat că va construi alte 10 stații de încărcare destinate vehiculelor electrice, pe lângă cele existente sau în curs de inaugurare, cu ajutorul fondurilor obținute de la AFM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sibienii și turiștii care tranzitează orașul Sibiu vor avea la dispoziție 15 stații de încărcare a automobilelor electrice, cu prize de putere mică sau mare, după cum a anunțat administrația sibiană. Sumele estimate se ridică la 2,36 de milioane de lei, din care 1,9 milioane vin de la AFM, în cadrul unui program destinat reducerii emisiilor. Diferența de bani va fi suportată din bugetul Primăriei Sibiu.

“Dezvoltând infrastructura publică, încurajăm utilizarea autoturismelor electrice sau hibride. Pe măsură ce numărul de astfel de autovehicule crește în Sibiu, ne vom corela și vom iniția investiții în sensul amenajării de noi astfel de stații publice.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria a semnat deja contractul de finanțare cu cei de la AFM și pregătește licitațiile pentru achiziția proiectării, a stațiilor propriu-zise și a montajului.

Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric CITEȘTE ȘI Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric

Cele 15 stații publice din Sibiu vor fi amplasate atât în zone centrale, cât și în diferite cartiere. În prezent este funcțională stația dublă din parcarea Cazarma 90, chiar în centru, iar alte patru stații sunt gata de inaugurare în parcarea supraetajată Hipodrom. Alte opt locații vor avea în total 10 stații, între care două vor fi amplasate tot în parcarea centrală, una în parcarea Stadionului Municipal, aflat în curs de construire, una în zona Centrului Cultural Ion Besoiu (lângă hotelurile Ramada și Continental), două în zona Gării, restul fiind programate pentru diferite parcări din oraș.

Primăria spune că fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare cu o putere de 22kW (încărcare lentă), respectiv 50kW (încărcare rapidă) și vor fi conforme standardului european IEC 61851, utilizat de toți constructorii europeni. Pentru a încărca șoferii vor trebui să achite taxa de parcare, 2 lei pe oră.

Conform datelor primăriei, în municipiul Sibiu sunt înmatriculate 713 autoturisme hibride cu încărcare și 173 de autovehicule electrice, deținute de persoane fizice sau companii.

În Sibiu există și o stație de tip Supercharger a mărcii Tesla, una din cele șapte stații din România, construită în zona centrului comercial din Șelimbăr, cu șase puncte de încărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare masini electrice sibiu
statii tesla
supercharger tesla
statie incarcare romania