Piloții Lufthansa au votat pentru organizarea unei greve

Piloții Lufthansa au votat pentru organizarea unei greve
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Piloții companiei aeriene germane Lufthansa au votat, în proporție de 97,6%, în favoarea organizării unei greve, amenințând cu alte perturbări ale traficului în timpul sezonului aglomerat al călătoriilor de vară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi de multe ore în aeroporturile mari, frustrând turiștii dornici să călătorească după blocajele cauzate de COVID-19, scrie News.ro.

Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice CITEȘTE ȘI Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice

Votul nu înseamnă neapărat că va avea loc o grevă, dar a fost un semnal pentru angajator că trebuie luate măsuri constructive, a spus Marcel Groels, membru al consiliului de conducere al sindicatului pilot Vereinigung Cockpit (VC).

”Arătăm că suntem gata să vorbim”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că respectă rezultatele votului și speră într-o soluție constructivă la masa negocierilor.

Sindicatul piloților VC cere o creștere a salariilor cu 5,5% în acest an pentru piloții săi și compensarea automată a inflației ulterior. De asemenea, dorește o structură uniformă de salarizare pentru tot personalul de la companiile aeriene ale grupului Lufthansa, care includ transportatorul emblematic Lufthansa, precum și divizia low-cost Eurowings.

Lufthansa a fost deja afectată de o grevă a personalului său de la sol, care a forțat transportatorul să anuleze peste 1.000 de zboruri.

Separat, piloții de la divizia Swiss International Air Lines (SWISS) a Lufthansa au respins în proporție de 80% o propunere de contract, a anunțat sindicatul lor Aeropers, adăugând că își propune să reia negocierile cu conducerea SWISS cât mai curând posibil.

”Dacă conducerea continuă să nu recunoască semnele vremurilor și nu oferă imediat soluții adecvate, atunci piloții trebuie să arate și mai clar conducerii cât de nemulțumiți sunt”, se spune fără a detalia. Actualul contract a expirat în aprilie, după ce conducerea a respins un acord provizoriu din discuțiile inițiale, a spus Aeropers.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva
salarii