Lamborghini, noi recorduri istorice de vânzări și profit, cu o marjă ce depășește Porsche

Lamborghini, noi recorduri istorice de vânzări și profit, cu o marjă ce depășește Porsche
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 aug 2022

Marca sport de lux Lamborghini a raportat o primă jumătate de an de excepție, cu recorduri absolute în privința vânzărilor, veniturilor și profitului înregistrat. Lamborghini a reușit chiar să depășească tradiționala profitabilitate a colegilor din grup, de la Porsche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lamborghini, marcă italiană deținută de grupul Volkswagen, a reușit să-și depășească toate performanțele înregistrate până în acest moment, într-o perioadă de criză, de care a știut să profite. CEO-ul Stephan Winkelman, care a preluat în 2020 conducerea mărcii pe care a mai condus-o anterior, înainte să preia Bugatti, spune că succesul se datorează unui mix mai bun de produse, caracterizat de versiuni superioare pe care compania le-a vândut în prima jumătate a anului 2022.

Marca de lux italiană a raportat un volum de 5.090 de autoturisme vândute (+4,9%), în prima jumătate a acestui an, după ce la sfârșitul lui 2021 înregistrase cel mai bun an din istoria sa și cea mai bună profitabilitate. După șase luni, rezultatele sunt din nou mai bune: 1,3 miliarde euro venituri, cu 30% mai mari decât anul trecut, și un profit operațional de 425 milioane de euro, mai mare cu 69% față de cel din 2021, din perioada similară. Marja operațională a ajuns la o valoare uriașă pentru industria auto, depășind pentru prima dată 30 de procente, respectiv 31,9%. Cu această valoare, Lamborghini detronează Porsche de pe primul loc al profitabilității în VW Group. Marca din Stuttgart a încheiat primul semestru cu o marjă de aproape 20%, de asemenea în creștere față de anul trecut.

Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor CITEȘTE ȘI Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor

În 2021, Lamborghini a vândut 8.405 autoturisme, cu 13% mai multe decât în 2020, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 1,95 miliarde de euro, record absolut, cu 19% mai mare decât în anul anterior. Profitul operațional a fost de 393 de milioane de euro, cu 49% mai mare decât în 2020. Cheia succesului a fost SUV-ul Urus, care a depășit 5.000 de unități vândute, mai multe decât celelalte două modele, Aventador și Huracan la un loc.

Marca sport de lux pregătește introducerea motoarelor hibrid începând de anul viitor și trecerea completă la acest tip de propulsie din 2024. Investițiile în valoare de 1,8 miliarde de euro, anunțate pentru următorii cinci ani, vor include și primul Lamborghini electric, care va fi lansat în 2028. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
vanzari lamborghini
profit lamborghini
lamborghini urus