Plata biletelor pe mijloacele de transport din Timișoara se poate face și cu telefonul mobil

Plata biletelor pe mijloacele de transport din Timișoara se poate face și cu telefonul mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2019

Plata biletelor pe mijloacele de transport din Timișoara se poate face, din această săptămână, și cu telefonul mobil, prin SMS și prin aplicația mobilPay Wallet. Călătorii mai au posibilitatea să își achiziționeze bilete de la chioșcuri, prin aplicația 24 pay sau prin POS-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat, marți, că a intrat în vigoare plata cu SMS pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun din Timișoara, scrie News.ro.

Cei care vor să își achite călătoriile cu mijloacele de transport în comun prin SMS trebuie să trimită un mesaj către numărul scurt 7442. Apoi, în cazul în care doresc să cumpere un bilet valabil 60 de minute, trebuie să tasteze litera B, de la bilet.

Circulația vehiculelor care emit cele mai multe noxe, interzisă la Paris și în împrejurimi CITEȘTE ȘI Circulația vehiculelor care emit cele mai multe noxe, interzisă la Paris și în împrejurimi

În cazul în care doresc să cumpere o legitimație pentru o zi, trebuie ca mesajul să cuprindă cuvântul ZI. Cei care vor să călătorească cu vaporașele trebuie să parcurgă același procedeu, iar litera pe care o scriu să fie V.

Lângă literele care indica tipul de bilet pe care doresc să îl cumpere, oamenii trebuie să noteze și linia pe care se află. În funcție de titlul de călătorie pe care îl doresc, oamenii vor trebui să achite tarife între 0,22 și 2,5 euro.

În urma trimiterii SMS-ului, călătorii vor primi, la rândul lor, un mesaj de confirmare a plății, mesaj pe care trebuie să îl arate controlorilor, în locul biletelor tradiționale.

Pentru a plăti cu cardul prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clienții pot descărca gratuit aplicația din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Astfel, utilizatorul alege tipul biletului și linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicație și primește imediat pentru control, prin SMS și în istoricul tranzacțiilor din aplicație, confirmarea plății însoțită de codul biletului și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Prima plată realizată astfel va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile ei, pentru plăți viitoare și mai rapide, cu un singur click.

"Societatea de Transport Public Timișoara se adaptează cerințelor și tendințelor în ceea ce privește achiziționarea titlurilor de călătorie direct din mijloacele de transport în comun, prin intermediul SMS-ului și a aplicației mobilPay Wallet, două sisteme de plată facile și eficiente pentru călători”, a declarat Nicolae Bitea, director general la Societatea de Transport Public Timișoara.

Călătorii care nu doresc să folosească aceste metode de plată mai au și alte opțiuni: fie își vor cumpăra bilet, în mod tradițional, de la chioșcurile din oraș, fie vor folosi aplicația 24 pay sau își vor achita biletul cu ajutorul POS-urilor montate în mijloacele de transport în comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete
trasport
timisoara