Platforma de car-sharing Skoda, destinată închirierii mașinilor personale, a adus câștiguri record proprietarilor

Platforma de car-sharing Skoda, destinată închirierii mașinilor personale, a adus câștiguri record proprietarilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 nov 2022

HoppyGo, o platformă de car-sharing de tip peer-to-peer deținută de constructorul ceh Skoda, a înregistrat creșteri importante de venituri în 2022, în timp ce numărul de utilizatori a crescut la aproape 200.000.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Platformele de car-sharing care utilizează prin intermediul unei aplicații mașinile personale ale membrilor încep să crească tot mai mult, în detrimentul serviciilor rent-a-car oferite direct de companii. HoppyGo este una dintre platformele peer-to-peer din Europa, fiind creată în 2018 de constructorul ceh Skoda, în cadrul programelor DigiLab, pentru a oferi celor care cumpără mașini ale mărcii posibilitatea de a câștiga bani din închirierea acestor mașini în perioadele în care vehiculul stă parcat. După patru ani de funcționare, HoppyGo are tot mai mulți proprietari înscriși cu mașinile în program și peste 180.000 de clienți care utilizează aceste mașini.

După 8 ani, CFR Călători repune în circulație trenurile Intercity. Vor fi printre cele mai lente din UE. Cât vor costa biletele CITEȘTE ȘI După 8 ani, CFR Călători repune în circulație trenurile Intercity. Vor fi printre cele mai lente din UE. Cât vor costa biletele

Veniturile HoppyGo în trimestrul al treilea al acestui an au crescut cu 25% față de anul precedent, fiind înregistrat și un nou record al încasărilor medii pentru proprietari: 833,60 de euro, cu 38% mai mult decât în 2021. Platforma este disponibilă pentru clienții din Cehia, unde anul acesta au fost înregistrați 20.000 de clienți noi, dar și în Polonia (5.500) și Slovacia (3.300). Aceștia au închiriat mașinile puse la dispoziție în aplicație o perioadă medie de 4,8 zile.

„HoppyGo își continuă povestea de succes. Numărul de utilizatori este în creștere, la fel ca și câștigurile proprietarilor de vehicule. Ultimele luni au arătat din nou că partajarea auto peer-to-peer devine din ce în ce mai populară, mai ales în timpul verii. Pe lângă călătoriile de afaceri, oamenii fac tot mai multe excursii și vacanțe cu un vehicul închiriat. HoppyGo oferă clienților săi oportunitatea și flexibilitatea de a folosi exact vehiculul de care au nevoie în orice moment”, spune Robin Svaricek, CEO HoppyGo.

Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record CITEȘTE ȘI Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record

Skoda folosește platforma și pentru a-și populariza mașinile proprii, care sunt oferite clienților HoppyGo pentru testare în același mod cu închirierea altor vehicule de proprietari. De exemplu, model electric Enyaq a putut fi condus până la patru zile.

Programul de dezvoltare de servicii DigiLab al Skoda a mai lansat și alte servicii de mobilitate, între care se remarcă BeRider, pentru închiriere de trotinete electrice, Uniqway, pentru servicii de car-sharing destinate studenților, sau Kliq, destinat partajării flotelor de mașini ale companiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoppygo
car sharing
perr to peer
skoda
enyaq