PMB: 59 de intersecții de pe cinci bulevarde vor fi introduse în Sistemul de Management al Traficului; lucrările de modernizare a sistemului de semaforizare vor fi făcute de o companie municipală

PMB: 59 de intersecții de pe cinci bulevarde vor fi introduse în Sistemul de Management al Traficului; lucrările de modernizare a sistemului de semaforizare vor fi făcute de o companie municipală
scris 21 iun 2018

În Sistemul de Management al Traficului vor fi introduse 59 de intersecții de pe cinci bulevarde, urmând ca lucrările de modernizare a sistemului de semaforizare să fie realizate de una dintre companiile municipale, informează Primăria Capitalei, care susține că în acest mod se va realiza o economie de 4 milioane de euro.

Vor fi introduse în Sistemul de Management al Traficului 59 de intersecții de pe Calea Griviței, Calea 13 septembrie, Șoseaua Colentina, bulevardul Theodor Pallady și Șoseaua Giurgiului, scrie News.ro.

Lucrările de introducere a acestor intersecții se vor realiza de Compania Municipală Managementul Traficului București SA și presupun modernizarea sistemului de semaforizare.

Consiliul General al Primăriei Capitalei a aprobat studiul de oportunitate pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice din fonduri europene CITEȘTE ȘI Consiliul General al Primăriei Capitalei a aprobat studiul de oportunitate pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice din fonduri europene

Municipalitatea susține că aceste lucrări au ca principal scop fluidizarea traficului în zonă, iar prin faptul că lucrările vor fi realziate de o companie municipală, se va face o economie de 4 milioane de euro.

„Pentru modernizarea sistemului de semaforizare al acestor străzi se va utiliza cel puțin aceeași tehnologie practicată până în prezent, însă valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 7 milioane de euro, cu mult sub valorile practicate până acum. Mai exact, dacă aceste lucrări ar fi fost realizate prin societatea comercială cu care municipalitatea avea în trecut contract (S.C UTI  S.A) și dacă ar fi practicate aceleași tarife, costul estimat ar fi de aproximativ 11,1 milioane de euro, cu peste 4 milioane de euro mai mult, ceea ce înseamnă o valoare cu aproape 59% mai mare”, spune Primăria Capitalei.

Pentru alte 101 intersecții au fost realizate studiile de fezabilitate, mai precizează reprezentanții instituției. După introducerea celor 59 de intersecții, se are în vedere modernizarea sistemului de semaforizare pentru majoritatea intersecțiilor.

Primăria Capitalei prezintă și fotografii cu sistemul de semaforizare a intersecțiilor, care a fost întreținut până anul trecut de compania UTI, cu camarete pline de pământ, cabluri de energie electrică îngropate direct în pământ și „haos în circuitele electrice”.

În sistemul inteligent de management al traficului există 216 intersecții semaforizate din 451.

Contractul Primăriei Capitalei cu firma UTI, care a operat aproape 10 ani sistemul de management al traficului din București, a fost reziliat anul trecut, iar centrul de control și monitorizare a traficului funcționează de atunci în sediul municipalității.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmb
intersectii
trafic