Podul vechi de la Agigea va fi închis din 12 septembrie pentru trei luni, lucrările vor fi finalizate în septembrie 2017

Podul vechi de la Agigea va fi închis din 12 septembrie pentru trei luni, lucrările vor fi finalizate în septembrie 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat închiderea, timp de trei luni, a traficului pe podul de la Agigea, începând cu data de 12 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare, acestea urmând să fie finalizate integral în septembrie 2017, potrivit unui comunicat publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Național 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanța și Vama Veche, trecând prin Mangalia, scrie News.ro.

Lucrările la acest pod au fost amânate mult timp, traficul fiind deseori restricționat, ceea ce duce la formarea de cozi în timpul sezonului estival. Lucrările care se reiau din 12 septembrie vor include și înlocuirea ultimelor hobane ale podului.

”Reluarea lucrărilor de punere în siguranță a "Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988" se va face începând cu data de 12 Septembrie 2016 prin înlocuirea ultimelor două hobane și finalizarea lucrărilor de reabilitare”, se arată în comunicat.

Decizia de reluare a lucrărilor în 12 septembrie a fost luată pentru a evita traficul intens din timpul sezonului. CNADNR a anunțat că va efectua o parte a plăților către constructor până vineri. Până la demararea lucrărilor de reabilitare, CNADNR va prelungi restricțiile de circulație pe podul de la Agigea.

Uber reduce tarifele în București, devenind mai ieftin decât firmele de taxi CITEȘTE ȘI Uber reduce tarifele în București, devenind mai ieftin decât firmele de taxi

Astfel, viteza maximă de circulație va rămâne de 50 km/h, masa totală a vehiculelor este limitată la 5 tone, iar circulația se desfășoară pe două benzi din patru. Șoferii care vor să ajungă în sudul litoralului sunt sfătuiți să aleagă în viitor noul pod rutier din Portul Constanța, deschis traficului la finalul anului trecut.

Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 și urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar lucrările au fost mult întârziate.

Podul de la Agigea a fost dat în folosință în 1983 și de atunci a fost de mai multe ori în diverse lucrări de remediere a defectelor. Potrivit specialiștilor, podul a fost proiectat și construit greșit.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod agigea
cnadnr