Porsche este investigată în Germania pentru datorii fiscale

Porsche este investigată în Germania pentru datorii fiscale
scris 4 mar 2019

Porsche, divizie a grupului Volkswagen, cooperează cu procuratura din Germania în cadrul unei investigații referitoare la datorii fiscale legate de pensionări anticipate și beneficii acordate unor foști directori de rang înalt, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Porsche ”a răspuns deja la posibilele plăți anticipate de taxe prin intermediul unor suprataxe de siguranță și al unor plăți”, scrie News.ro.

Publicația Bild am Sonntag (BamS) a relatat că procurorii au vizitat birourile Porsche la sfârșitul anului trecut.

Utilizatorii Facebook s-au trezit că nu mai pot dezactiva o funcție CITEȘTE ȘI Utilizatorii Facebook s-au trezit că nu mai pot dezactiva o funcție

Potrivit publicației, procurorii cercetează documente legate de petreceri și călătorii private efectuate de directori cu avioane sau mașini cu șoferi aparținând companiei, precum și plăți datorate autorităților fiscale legate de salariile acordate unor foști angajați în cadrul programelor de pensionare anticipată.

Costurile legate de o petrecere privată organizată de fostul director general Matthias Mueller, care a condus compania în perioada 2015-2018, au necesitat declarații fiscale retroactive și un acord pentru plățile datorate.

Într-un comunicat, Porsche a anunțat că a plătit sume considerabile pentru datoriile fiscale respective.

Plățile investigate de autorități au fost aferente perioadei 2009-2017 și au necesitat percheziționarea sediului central al Porsche, în iunie 2018.

Porsche a mai răspuns investigației prin adoptarea unor măsuri de complianță fiscală, cu ajutorul unor consultanți externi, potrivit comunicatului companiei.

Investigația continuă, iar Porsche a refuzat să ofere alte informații.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
volkswagen