Porsche se așteaptă la un alt an cu vânzări record, în pofida deficitului de cipuri

Porsche se așteaptă la un alt an cu vânzări record, în pofida deficitului de cipuri
scris 7 feb 2022

Producătorul de automobile de lux Porsche se așteaptă un alt an cu vânzări record, în pofida deficitului global de semiconductori, a declarat șeful său de vânzări, citat de revista Automobilwoche, transmite Reuters.

”Când mă uit la comenzile actuale, sunt încrezător pentru 2022. Creșterea vânzărilor ar putea atinge un nivel la fel de ridicat în acest an ca și în 2021”, a declarat Detlev von Platen într-un interviu acordat revistei germane, scrie News.ro.

VIDEO Cum arată pasajele din Sinaia, care ar urma să fie gata în 2023. Șoferii care vin de la Brașov spre București vor merge în linie dreaptă CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată pasajele din Sinaia, care ar urma să fie gata în 2023. Șoferii care vin de la Brașov spre București vor merge în linie dreaptă

Vânzările mărcii Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, au crescut cu 11% anul trecut, la 301.915 de automobile, ceea ce ar însemna că ar putea ajunge la peste 335.000 în acest an dacă creșterea va menține același ritm.

Van Platen a spus că Porsche dorește să angajeze încă 400 de muncitori. Producătorul auto are o forță de muncă de aproape 40.000.

Cererea mare a dus la timpi de livrare mai lungi, a arătat el.

”Timpii de așteptare pot fi de câteva luni, în unele cazuri până la un an”, a spus von Platen.

Producătorii de automobile din întreaga lume au fost afectați de un deficit de semiconductori provocat de întreruperile lanțului de aprovizionare din cauza Covid-19, precum și de creșterea cererii de semiconductori din partea companiile producătoare de electronice de consum.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
cipuri