Portul Constanța își va dezvolta infrastructura pentru preluarea reziduurilor petroliere aduse de nave prin investiții

Portul Constanța își va dezvolta infrastructura pentru preluarea reziduurilor petroliere aduse de nave prin investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2017

Ministerul Transporturilor va realiza investiții în infrastructura Portului Constanța pentru a crește capacitatea de preluare a reziduurilor petroliere, a apelor uzate și a reziduurilor de marfă generate de nave, măsuri necesare pentru protecția mediului, banii provenind din fonduri externe nerambursabile și de la buget.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Investițiile vizează infrastructura pentru acostarea navelor tehnice, formată dintr-un cheu nou de 170 de metri și infrastructură portuară, teritoriu câștigat asupra mării, de 4.370 metri pătrați, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Totodată, va fi construitp o suprastructură pentru servicii conexe navelor tehnice, formată dintr-o platformă și un terminal de colectare, stocare și tratare ape reziduale, scrie News.ro.

Durata de realizare a proiectelor este estimată între un an și 16 luni.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acceste investiții, prin ordin de ministru.

Banii necesari provin din fonduri externe nerambursabile și din surse bugetare, prin programul Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF), de la care a obținut finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte din anul 2016.

Oslo va interzice circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluarea CITEȘTE ȘI Oslo va interzice circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluarea

Compania care administrează portul Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) a lansat recent un proiect în valoare de peste 12,6 milioane de euro, prin care își propune, printre altele, realizarea unei noi instalații de tratare a apelor uzate de la nave și achiziționarea unei nave tanc pentru colectarea deșeurilor provenite de la nave, proiectul urmând să fie încheiat peste trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
portul constatța