Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante”

Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Mai multe site-uri de știri din Rusia, inclusiv popularul Lenta, scriu că mașinile Dacia Duster au ajuns să se vândă la „prețuri exorbitante” în țară după ce Renault a decis să părăsească piața din Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Presa din Rusia a preluat un articol publicat de site-ul specializat pe domeniul auto moto.ru care amintește că modelul Duster, comercializată în Rusia sub denumirea de „Renault Duster”, la fel ca alte autoturisme ale companiei franceze, nu mai este produs în Rusia, dealerii ajungând în prezent să vândă mașinile rămase în reprezentanțe, scrie Hotnews.ro.

 DOCUMENT ANAF va publica și lista contribuabililor buni-platnici CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF va publica și lista contribuabililor buni-platnici

„Acest lucru explică probabil prețurile atât de mari pentru Duster - un crossover care înainte de a părăsi piața a costat puțin peste un milion de ruble (în jur de 16.000 de euro), fiind acum vândut cu 2,6-3 milioane (aproximativ 42.000 - 49.000 euro)”, notează moto.ru.

Jurnaliștii ruși mai scriu că, spre comparație, ultimul model al autoturismului Chevrolet Tracker recent intrat pe piață și comparabil cu Dacia Duster, este mult mai ieftin, prețul pornind de la 1,6 milioane de ruble.

Renault și-a vândut oficial activitățile din Rusia la jumătatea lunii mai, după mai multe luni de controverse puternice legate de faptul că nu a urmat exemplul unor alte companii auto occidentale după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Exod al marilor companii auto din Rusia

„Până când Renault a părăsit Rusia în primăvara lui 2022 prețurile crescuseră, dar acum dealerii vând mașini la prețuri exorbitante și cer pentru un crossover de la 2,6 milioane la trei milioane de ruble. Și acesta nu este un caz izolat”, mai notează site-ul de specialitate, afirmând că situația este asemănătoare cu mașinile Toyota care nu mai sunt produse la uzina auto din Sankt Petersburg.

Boc se pregătește să bată palma cu turcii pentru metroul din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI Boc se pregătește să bată palma cu turcii pentru metroul din Cluj-Napoca

Dealerii ruși au început să perceapă o „taxă suplimentară” pentru modelele Toyota Camry și RAV4 de 700.000-1.000.000 de ruble, un sedan și un crossover ajungând astfel să cote între 3,2 și 3,5 milioane de ruble.

Pe lângă Renault, General Motors și Ford, Mercedes-Benz a devenit săptămâna trecută ultimul dintre numele mari din industria auto care a anunțat că va părăsi piața rusă.

Nissan a început să își lichideze activele din Rusia iar Mazda este în discuții pentru a părăsi afacerile demarate cu concernul rusesc Sollers și să oprească producția de mașini la uzina din Vladivostok.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
rusia