Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin

Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin
scris 23 ian 2019

Președintele încă în funcție al Renault, Carlos Ghosn, urmează să-și dea demisia, potrivit unor informații neoficiale, la solicitarea companiei, astfel încât Consiliul de Administrație să nu fie nevoit să-l demită.

Carlos Ghosn, CEO și președinte al board-ului Renault, a acceptat să-și dea demisia, eliberând astfel acționarii și consiliul de administrație de presiunea de a-l demite din funcție, potrivit unor informații publicate de ziarul Les Echos.

Joi urmează să aibă loc ședința extraordinară a Consiliului de Administrație al Renault, convocată de reprezentanții Statului francez, care deține 15% din acțiuni și 30% drepturi de vot. Pe ordinea de zi se află înlocuirea lui Carlos Ghosn, astfel încât compania să poată fi condusă de o persoană cu drepturi depline. În prezent, Renault este condusă de COO-ul Thierry Bollore, numit CEO interimar. Propunerile care ar urma să fie făcute în board îl vizează pe Bollore pentru funcția de CEO plin și pe Jean Dominique Senard în poziția de președinte. Acesta din urmă este în prezent CEO al gigantului Michelin, dar îi expiră contractul în curând.

Noul aeroport din Istanbul va înlocui aeroportul Ataturk din 3 martie CITEȘTE ȘI Noul aeroport din Istanbul va înlocui aeroportul Ataturk din 3 martie

Misiunea celor doi va fi, în primul rând, cea de stabilizare a relațiilor cu Nissan și de repoziționare în Consiliul de Administrație al acestei companii, unde Renault a pierdut două locuri prin arestarea și demiterea lui Carlos Ghosn și Greg Kelly.

Carlos Ghosn este nevoit să-și petreacă următoarele săptămâni în arest, după ce judecătorii japonezi i-au respins a doua cerere de eliberare pe cauțiune, în ciuda faptului că acesta a declarat că va accepta să poarte dispozitiv de urmărire și va accepta arestul la domiciliu. Această nou respingere a solicitării de eliberare echivalează, potrviit avocaților săi, cu o prelungire fără termen a stării de arest preventiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi