PREMIERĂ BMW a făcut pasul: ajunge la 75% în compania mixtă deținută în China cu Brilliance. Prima companie non-chineză devenită majoritară într-un joint venture chinez

PREMIERĂ BMW a făcut pasul: ajunge la 75% în compania mixtă deținută în China cu Brilliance. Prima companie non-chineză devenită majoritară într-un joint venture chinez
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 ian 2019

BMW anunță finalizarea procesului de achiziție pentru un pachet de 25% din acțiunile BMW Brilliance Automotive Ltd. din China, în urma aprobării în adunarea generală a acționarilor a tranzacției. În consecință, compania germană ajunge la 75% din BBA, fiind prima companie auto non-chineză care devine majoritară într-un joint venture chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea unui pachet de 25% din acțiunile BMW Brilliance Automotive Ltd., companie germano-chineză, în care BMW și Brilliance aveau anterior 50/50, a fost aprobată de 63% din acționarii companiei astfel că tranzacția este aprobată și urmează să producă efecte. Este prima extindere a participației unei companii europene într-un joint-venture chinez, sistem impus de autoritățile chineze cu mulți ani în urmă, în momentul deschiderii economiei pentru companii mixte.

BMW anunțase încă din luna octombrie 2018 că intenționează să facă acest pas, semnând un acord în acest sens cu partenerii de la Brilliance. Contractul de parteneriat, care expira în 2028 a fost prelungit prin acest contract până în 2040. Cele două părți mai au nevoie de aprobarea autorităților, urmând ca finalizarea transferului de acțiuni să intre în vigoare abia în 2022, când legea va permite companiilor străine să devină majoritare.

Tesla are undă verde din partea autorităților pentru a începe livrările de Model 3 în Europa, conform planului CITEȘTE ȘI Tesla are undă verde din partea autorităților pentru a începe livrările de Model 3 în Europa, conform planului

Potrivit anunțului oficial, obiectivul BMW Group este de a consolida colaborarea pe termen lung cu CBA, de a crește capacitatea de producție de la Shenyang și de a continua extinderea localizării unor modele suplimentare, inclusiv automobilele cu soluții noi de propulsie (NEV).

Prin urmare, în octombrie a fost anunțată o investiție de peste trei miliarde de euro în structurile noi și cele existente ale uzinei din Shenyang ce va fi efectuată în anii următori: la Tiexi, capacitatea locației se va dubla. Prin sistemul foarte flexibil de producție, noua uzină de la Tiexi va putea construi automobile cu trenuri de rulare complet electrice, parțial electrice și convenționale pe o singură linie de producție. Măsuri extinse suplimentare de extindere și remodelare vor fi efectuate și la uzina vecină din Dadong. Structura sa va fi extinsă pentru a se adapta variantelor viitoare ale modelelor BMW și creșterii așteptate a cererii clienților.

Prin urmare, de la începutul deceniului următor, capacitatea totală de producție anuală pentru automobilele BMW va crește treptat la uzinele BBA la 650.000 de unități, ceea ce va crea 5.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
brilliance
chine
participatie majoritara
joint venture china