Primăria Capitalei anunță din nou licitație pentru cele 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei anunță din nou licitație pentru cele 100 de autobuze electrice
scris 3 mar 2020

Primăria Capitalei anunță pe SICAP licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, valoarea totală estimată a acestora fiind de 219.571.200 lei.

Anunțul vizează achiziționarea autobuzelor electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km și cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilități, scrie Agerpres.

FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești

Autobuzele trebuie să fie din gama 12 m (12000ą350mm), cu tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uși și aer condiționat în salonul de călători.

Acestea vor trebui să fie prevăzute cu trapă (rampă) mecanică, rabatabilă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă și cu sistem de protecție împotriva plecării autobuzului cu trapa deschisă. Furnizorul va trebui să asigure activități de service, de remediere a defecțiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese și materiale în perioada de garanție, precum și să asigure instruirea personalului.

Pe 11 decembrie 2019, licitația lansată de Primăria Municipiului București pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse "numai oferte inacceptabile și/sau neconforme", potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
autobuze electrice