Primele decizii în cazul Ghosn: Șefii Renault îl numesc pe Thiery Bollore CEO interimar și cer celor de la Nissan datele investigației

Primele decizii în cazul Ghosn: Șefii Renault îl numesc pe Thiery Bollore CEO interimar și cer celor de la Nissan datele investigației
scris 21 nov 2018

Consiliul de Administrație al Renault a luat decizia care fusese anticipată cu o zi înainte, în privința lui Carlos Ghosn, respectiv cea de a instala o conducere interimară și a aștepta o clarificare de la Tokyo, referitoare la acuzațiile aduse șefului Renault.

Renault a dat publicității rezultatul adunării Board-ului pe subiectul arestării lui Carlos Ghosn, președinte și CEO al Renault Group. Potrivit comunicatului oficial, compania adoptă măsuri tranzitorii de guvernanță, pentru a păstra interesele Grupului și continuitatea operațiunilor.

Ședința a fost condusă de Philippe Lagayette, director independent al companiei. „La acest moment, board-ul este incapabil să comenteze despre probele aparent strânse împotriva Dl. Carlos Ghosn de Nissan și de autoritățile judiciare japoneze”.

În același timp, consiliul a decis să nu ia o decizie împotriva lui Ghosn: „Dl. Ghosn, aflat în incapacitate temporar, rămâne Președinte și Chief Executive Officer.” A fost numit CEO adjunct Thierry Bollore, nterior COO al companiei, numărul doi în ierarhia Renault începând din acest an, când Ghosn a primit un nou mandat de CEO. Bollore va avea același nivel de putere ca Ghosn, potrivit anunțului.

CEO-ul Nissan acuză prea multă concentrare de putere în mâinile lui Ghosn și vrea să reformeze managementul Alianței CITEȘTE ȘI CEO-ul Nissan acuză prea multă concentrare de putere în mâinile lui Ghosn și vrea să reformeze managementul Alianței

S-a mai luat decizia ca booard-ul să se întâlnească regulat sub președinția directorului indepenedent Lagayette pentru a lua decizii care „să protejeze interesele Renault și sustemnabilitatea Alianței”.

Nu lipsit de importanță este faptul că în cadrul întâlnirii a fost luată decizia de a cere partenerilor de la Nissan „în baza principiului trnasparenței, încrederii și respectului mutual” să le transmită toate informațiile legate de investigația internă legată de Carlos Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
renault
nissan
arestare ghosn
thierry bollore