Procesul lui Carlos Ghosn va începe abia în septembrie

Procesul lui Carlos Ghosn va începe abia în septembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mar 2019

Procesul lui Carlos Ghosn ar urma să înceapă abia în luna septembrie, la aproape un an de la arestarea sa din noiembrie 2018. Dacă nu intervenea echipa noilor avocați, fostul șef al Nissan ar fi petrecut tot acest timp în arest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carlos Ghosn ar putea să-și prezinte apărarea tocmai în luna septembrie, când va fi programată începerea procesului în care este acuzat de mai multe fapte, după cum a anunțat postul de televiziune japonez NHK. Până atunci, este posibil ca o primă citație să-i fie trimisă pentru 23 mai, în cadrul unor proceduri preliminare.

Fostul președinte al Nissan și Renault a fost eliberat pe 4 martie din arest, cu câteva zile înainte de a împlini 65 de ani, judecătorii admițând cererea avocaților de eliberare pe cauțiune, în condiții foarte stricte: domiciliu prestabilit, acces limitat la internet și supraveghere video aproape permanentă.

Skoda anunță un record istoric CITEȘTE ȘI Skoda anunță un record istoric

După eliberare, Carlos Ghosn și-a reafirmat nevinovăția și determinarea pentru „o viguroasă apărare proprie într-un proces corect împotriva acuzațiilor fără merit și fără substanță”. El a încercat să participe, prin teleconferință, la o ședință a consiliului de administrație al Nissan, însă a fost regfuzat și de companie, și de judecători.

Condițiile cauțiunii prevăd obligația de a nu părăsi Japonia, acceptul de instalare de camere de supraveghere în casa în care va locui și acceptul de a nu contacta alte persoane din afară. În timpul zilei, Ghosn poate sta la biroul avocaților și poate folosi un telefon de tip vechi care poate fi folosit doar pentru apeluri, nu pentru accesarea internetului sau pentru trimiterea de emailuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi