Procurorii din Stuttgart au declanșat cercetări în dosarul motoarelor diesel de la Mercedes-Benz

Procurorii din Stuttgart au declanșat cercetări în dosarul motoarelor diesel de la Mercedes-Benz
scris 21 feb 2019

Procurorii germani din Stuttgart au deschis un doasr de cercetare penală împotriva Daimler, având ca obiect suspiciunea manipulării emisiilor de noxe la motoarele diesel, potrivit presei germane.

Parchetul din Stuttgart a anunțat oficial începerea cercetărilor în dosarul care privește manipulările de emisii ale motoarelor diesel, în cazul a aproape 800.000 de mașini, Vito, GLC și C Class, echipate cu motoare Euro 6, găsite de autortățile de transport neconforme cu legislația. Procurorii spună că cercetările urmăresc să descopere dacă șefii companiei au încălcat legea.

Reprezentanții Daimler au anunțat că există o cooperare deplină cu autoritățile în acest dosar.

Noua Mazda3 a fost lansată în România, cu prețuri mult mai mari decât generația anterioară CITEȘTE ȘI Noua Mazda3 a fost lansată în România, cu prețuri mult mai mari decât generația anterioară

Daimler a fost obligată în 2018 de KBA, autoritatea federală de transport, să inițieze o rechemare pentru 774.000 de mașini ale mărcii Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel, al căror software nu funcționa conform reglementărilor în vigoare, fiind suspectat că manipulează testele de emisii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
daimler
mercedes-benz
diesel
procurori ancheta daimler
manipulare emisii