Șeful Honda confirmă închiderea uzinei din Marea Britanie și plusează cu o a doua uzină: “Nu are nimic de-a face cu Brexit!”

Șeful Honda confirmă închiderea uzinei din Marea Britanie și plusează cu o a doua uzină: “Nu are nimic de-a face cu Brexit!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2019

Honda a confirmat informațiile legate de închiderea uzinei din Marea Britanie și a plusat cu o a doua uzină, ambele urmând să-și oprească activitatea în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Takahiro Hachigo, CEO Honda, a anunțat că decizia de închidere a două uzine, una din Marea Britanie și una din Turcia, a fost luată deja de conducerea companiei, având în vedere planurile constructorului de a-și electrifica modelele și de a se adapta la noile tendințe ale pieței. Hachigo a spus că închiderea nu are nicio legătură cu ieșirea Marii Britanii din UE, ci cu încheierea ciclului de viață al modelului Civic, care este produs în aceste uzine.

Șeful Honda a mai precizat că producția globală a companiei va fi ajustată pentru a fi mai eficientă și a se adapta mai bine la piețele locale.

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz

“Am decis să operăm această realiniere a producției în Europa în lumina eforturilor noastre de optimizare a alocării producției și a capacității de producție globală, precum și accelerarea electrificării. Am făcut acest anunț astăzi datorită timing-ului pentru decizia privind locația de producție pentr uviitorul Civic. Așadar, decizia nu are nimic de a face cu Brexit”, spune acesta.

Anunțul Honda indică fără echivoc faptul că uzinele vor fi închise: “Honda UK Manufacturing Ltd. a informat astăzi angajații despre propunerea de închidere a uzinei de producție de vehicule Swindon în 2021, la sfârșitul ciclului de viață al modelului curent.” Potrivit Honda, uzina porduce 150.000 de mașini pe an și are un număr de 3.500 de angajați. Compania va începe consultările cu angajații în cel mai scurt timp. Uzina din Swindon a fost inaugurată în 1985.

De asemenea, Honda a mai anunțat și închiderea producției în uzina Honda Turkie A.S., din Kocaeli, unde este produs același model, Honda Civic, cu un ritm de 38.000 de mașini anual. Aici lucrează peste 1100 de angajați. 

Efect Brexit: Honda închide uzina din Marea Britanie, 3.500 de locuri de muncă vor fi desființate CITEȘTE ȘI Efect Brexit: Honda închide uzina din Marea Britanie, 3.500 de locuri de muncă vor fi desființate

Capacitatea de producție a Honda la nivel global este de 5,4 milioane de vehicule, dar a vândut numai 5,24 milioane unități în 2018, cu o rată de utilizare de 97% a capacității. După închiderile din 2021, această capacitate va scădea la 5,1 milioane, iar rata de utilizare va depăși 100%, potrivit lui Hachigo.

Reprezentanții britanici ai Honda au declarat că sediul central al Honda Europe va rămâne în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
brexit
uzina honda swindon
honda civic
productie civic