Producător de mașini electrice își cere insolvența

Producător de mașini electrice își cere insolvența

Foto e.Go Mobile

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 mar 2024

Next.e.GO Mobile, producător german de vehicule electrice cu baterii, lansat în 2015, își cere insolvența, argumentând că instrumentele de finanțare pe bază de acțiuni garantate de companie nu au putut funcționa la nivelul și ritmul așteptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Condițiile de piață predominante, împreună cu incertitudinea din sector, au împiedicat și mai mult capacitatea companiei de a asigura finanțare alternativă, așa cum este cerut de cadrul de reglementare local.

VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului

Next.e.Go Mobile dorea să construiască trei noi microfabrici, în Europa și SUA, pentru a extinde producția de vehicule electrice mici, ieftine, pentru traficul urban.

Next.e.GO Mobile SE a fost fondat de Günther Schuh, care a co-fondat inițial, în 2010, și compania de furgonete electrice StreetScooter, achiziționată de Deutsche Post în 2014.

În martie 2017 a lansat primul prototip, e.GO Life, livrând până 2020 circa 500 de mașini. Ulterior, volumul total de livrări s-a oprit la circa 1.350 de mașini.

Uzina Ford în care este asamblat modelul Focus a fost oprită CITEȘTE ȘI Uzina Ford în care este asamblat modelul Focus a fost oprită

În aprilie 2020, pe fondul problemelor de aprovizionare și finanțare cauzate de pandemia COVID-19, e.GO Mobile și-a cerut insolvența, reușind însă să închidă rapid procedura, în septembrie 2020, după ce grupul Industrial Investment B.V. s-a alăturat în calitate de acționar majoritar.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
insolventa