Producător de mașini electrice își cere insolvența

Producător de mașini electrice își cere insolvența

Foto e.Go Mobile

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 mar 2024

Next.e.GO Mobile, producător german de vehicule electrice cu baterii, lansat în 2015, își cere insolvența, argumentând că instrumentele de finanțare pe bază de acțiuni garantate de companie nu au putut funcționa la nivelul și ritmul așteptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Condițiile de piață predominante, împreună cu incertitudinea din sector, au împiedicat și mai mult capacitatea companiei de a asigura finanțare alternativă, așa cum este cerut de cadrul de reglementare local.

VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului

Next.e.Go Mobile dorea să construiască trei noi microfabrici, în Europa și SUA, pentru a extinde producția de vehicule electrice mici, ieftine, pentru traficul urban.

Next.e.GO Mobile SE a fost fondat de Günther Schuh, care a co-fondat inițial, în 2010, și compania de furgonete electrice StreetScooter, achiziționată de Deutsche Post în 2014.

În martie 2017 a lansat primul prototip, e.GO Life, livrând până 2020 circa 500 de mașini. Ulterior, volumul total de livrări s-a oprit la circa 1.350 de mașini.

Uzina Ford în care este asamblat modelul Focus a fost oprită CITEȘTE ȘI Uzina Ford în care este asamblat modelul Focus a fost oprită

În aprilie 2020, pe fondul problemelor de aprovizionare și finanțare cauzate de pandemia COVID-19, e.GO Mobile și-a cerut insolvența, reușind însă să închidă rapid procedura, în septembrie 2020, după ce grupul Industrial Investment B.V. s-a alăturat în calitate de acționar majoritar.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
insolventa