Producători auto invidiază Jeep pentru creșterea puternică și profiturile mari

Producători auto invidiază Jeep pentru creșterea puternică și profiturile mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Producători auto din întreaga lume invidiază Jeep pentru creșterea puternică și profiturile mari, dar Fiat Chrysler consideră că brandul are un potențial mai mare, de a concura cu giganți ca Toyota, Volkswagen și Ford, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul italo-american de automobile anticipează că vânzările Jeep vor crește cu circa 30% anul viitor, la 2 milioane de vehicule, prognozând că marca ar putea ajunge la vânzări de 7 milioane de unități pe an, ca efect al creșterii interesului pentru SUV-uri la nivel mondial, a spus analiștilor directorul general al grupului, Sergio Marchionne, arată news.ro.

Estimările ar însemna continuarea creșterii puternice pentru Jeep, în trecut un brand de nișă care înregistra vânzări de circa 300.000 de vehicule pe an în 2009, an în care Fiat a preluat controlul asupra Jeep în cadrul preluării companiei americane Chrysler.

VIDEO Samsung a prezentat Galaxy Note 8: ecran Infinity Disply de 6,3 inch și două camere foto CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a prezentat Galaxy Note 8: ecran Infinity Disply de 6,3 inch și două camere foto

Chiar dacă Marchionne are motive să anticipeze continuarea creșterii pentru SUV-uri, nivelul expansiunii prognozate pentru Jeep ar fi fără precedent. Jeep ar avea nevoie ca cel puțin unul dintre modelele sale înregistreze vânzări de peste 1 milion de unități pe an.

Numai Toyota Corolla, un compact cu un preț accesibil care nu are nimic în comun cu oferta Jeep, a mai înregistrat un astfel de volum, de la începutul acestui deceniu, potrivit IHS Markit.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
jeep