Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng va lansa o marcă mai ieftină, pe fondul concurenței intense

Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng va lansa o marcă mai ieftină, pe fondul concurenței intense
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng a anunțat planuri de a lansa luna viitoare o marcă mai ieftină, intrând într-un segment extrem de competitiv pe fondul unei concurențe intense de prețuri în industria de profil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelele mărcii, care vor fi lansate în luna următoare, vor avea prețuri între 100.000 de yuani și 150.000 de yuani (14.000-21.000 dolari), a declarat președintele și CEO-ul Xpeng, He Xiaopeng, la un eveniment din industrie la Beijing, a postat compania pe contul său oficial de pe platforma de socializare WeChat.

Nio va lansa o marcă de mașini electrice de serie în luna mai CITEȘTE ȘI Nio va lansa o marcă de mașini electrice de serie în luna mai

Aceste prețuri sunt mai mici decât intervalul de prețuri de 200.000-300.000 de yuani ale vehiculelor producătorilor de vehicule electrice premium, scrie News.ro.

Concurența pe piața de vehicule electrice din China s-a intensificat pe măsură ce companiile se întrec pentru a reduce prețurile, liderul pieței fiind BYD, care conduce o rundă mai profundă de reduceri de prețuri.

Xpeng a declarat că va introduce succesiv modele sub noua marcă, pe care nu le-a numit, fiecare cu diferite niveluri de capacități de conducere inteligentă.

Noua marcă este dedicată creării ”primului automobil asistat de AI pentru tineri”, se arată în comunicat.

Vânzările de vehicule electrice alimentate cu baterii în China au scăzut în primele două luni ale anului, potrivit Asociației Chinei pentru Autoturisme.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
xpeng