Producătorul german de componente auto Anvis a adus 15 mil. euro la capitalul subsidiarei din România

Producătorul german de componente auto Anvis a adus 15 mil. euro la capitalul subsidiarei din România
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 18 sep 2015

Grupul german Anvis, care deține la Satu Mare două fabrici în care produce componente auto pentru Renault, Audi, Volkswagen, Porsche și Daimler, a majorat cu 15 milioane de euro capitalul subsidirei din România, Anvis ROM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Creșterea capitalului a fost realizată printr-un aport în numerar al acționarului majoritar Anvis Netherlands, parte a grupului Anvis.

Reprezentanții Anvis nu au răspuns până la ora publicării știrii la solicitarea Profit.ro cu privire la destinația banilor aduși în firma din România.

Grupul Anvis, unul dintre cei mai mari producători pe plan internațional de sisteme antivibrații pentru industria auto, și-a extins anul trecut capacitatea de producție în Romănia, după ce a deschis a doua fabrică în Parcul Industrial Sud din Satu Mare.

Subsidiara din România, Anvis ROM, este furnizor pentru Renault Group, Audi, Volkswagen, Porsche și Daimler, constructori care își mută tot mai mult producția în țări din Europa de Est.

Cifra de afaceri a Anvis ROM, care a început operațiunile din România în 2003, s-a situat anul trecut la 26 de milioane de euro. La fabricile de la Satu Mare lucrau la finele anului trecut 246 de angajați, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

La deschiderea noii fabrici din Satu Maru, compania anunța că vrea să înființeze alte 100 de locuri de muncă în anii următori.

Anvis produce componene auto în mai multe țări, fiind specializată în sisteme pentru izolarea pieselor care vibrează.

Compania germană are vânzări anuale de peste 300 de milioane de euro, în 14 fabrici, iar printre clienți se află Volkswagen, BMW, Mercedes, Renault-Nissan, Audi, Porsche, MAN.

Anul trecut, Anvis a fost preluată integral de Tokai Rubber Industries, companie niponă cu același domeniu de activitate, al cărui nume a fost schimbat în Sumitomo Riko Company.

viewscnt
Afla mai multe despre
anvis
fabrica
satu mare
capital