Promisiune de la Guvern: Punctul de amendă ar putea să nu mai fie calculat în raport cu salariul minim

Promisiune de la Guvern: Punctul de amendă ar putea să nu mai fie calculat în raport cu salariul minim
scris 27 nov 2019

Premierul Orban spune că punctul de amendă, care în prezent este calculat la 10% din salariul minin brut economie, ar putea să nu mai fie stabilit în acest mod, pentru că guvernele anterioare au fost nevoite să înghețe acest punct de amendă la fiecare majorare, de obicei anuală, a salariului minim. 

”Aceasta a fost practica de înghețare, să nu țină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă să venim cu un proiect de lege în care să nu mai legăm de salariul minim amenzile, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani a creșterii amenzilor în funcție de salariul minim, înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcționat”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Fosta Clever Taxi trece la Free Now prin curse gratuite sau la preț redus CITEȘTE ȘI Fosta Clever Taxi trece la Free Now prin curse gratuite sau la preț redus

În prezent, deși salariul minim brut, pentru persoane fără studii superioare, este de 2.080 lei, punctul de amendă a rămas, prin decizie a Guvernului, la nivelul de 145 lei.

Acum, și Guvernul Orban a propus majorarea salariului minim brut pe economie la 2.230 lei, ceea ce ar duce și la majorarea punctului de amendă începând cu 1 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda
punct
calcul
salariu minim
majorare
orban
guvern