Tarom primește un nou termen până la care poate relua cursele spre SUA, dar are o concurență neașteptată: Just Us Air devine a doua companie românească cu permisiune de a opera zboruri în SUA

Tarom primește un nou termen până la care poate relua cursele spre SUA, dar are o concurență neașteptată: Just Us Air devine a doua companie românească cu permisiune de a opera zboruri în SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 nov 2019

Tarom a obținut prelungirea cu doi ani a permisului de zbor în SUA, compania românească cu capital de stat având acum timp până în noiembrie 2021 să reia cursele spre continentul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Departamentul de Transport al SUA a aprobat, recent, o cerere depusă de Tarom pentru extinderea permisului în baza căruia poate opera zboruri pe aeroporturile americane. Permisul a fost reînnoit pentru doi ani, până pe 14 noiembrie 2021.

În paralel, autoritățile americane au aprobat o cerere similară înaintată de Just Us Air, care a devenit, astfel, a doua companie aeriană românească care obține permisiunea de a opera zboruri în SUA.

FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile CITEȘTE ȘI FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile

Just Us Air este un transportator aerian cu capital privat, înființat în 2017. Compania operează trei aeronave Airbus (A319, A320 și A321) și urmărește extinderea flotei proprii cu două avioane lung-curier Airbus 330 “în viitorul apropiat”. CEO este comandantul Dan Iuhas, pilot și comandant de aeronave de circa 30 de ani la China Southern Airlines, Singapore Airlanes, Carpatair, Jetran Air, Medallion Air.

Tarom a indicat de mai multe ori în ultimii ani că vrea să reia zborurile directe către SUA, întrerupte în 2003. Luna trecută, fosta directoare a companiei, Mădălina Mezei, a declarat că Tarom ar putea relansa cursele spre SUA începând cu luna mai a anului viitor.

Tarom a depus deja cereri pentru sloturi de zbor pe aeroporturile New York JFK, New York Newark și Chicago O’Hare. Potrivit informațiilor vehiculate pe surse, compania negociază închirierea a două aeronave Airbus A330 pentru operarea curselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
curse sua
reluare zboruri sua
permis operare sua
just us air
departamentul transport
airbus a330