Proteste ale salariaților Societății Comerciale de Reparații Locomotive

Proteste ale salariaților Societății Comerciale de Reparații Locomotive
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2020

Circa 1400 de angajați din totalul de 1500 ai companiei de reparații și revizii locomotive SCRL au declanșat un protest la nivel național, cerând un nou contract de mentenanță cu CFR Călători și recuperarea unor drepturi bănești de 12 milioane lei, a afirmat, joi, pentru News.ro, directorul general al SCRL - divizia de reparații și revizii locomotive a CFR Călători, Cristian Coconașu, care speră ca negocierile purtate în prezent cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate cele 24 de puncte de lucru la nivel național ale companiei și-au încetat activitatea, potrivit directorului. Potrivit informațiilor apărute în presă, mai multe trenuri ar fi anulate din cauza grevei, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani

”Angajații au de recuperat drepturi bănești de circa 12 milioane lei. Datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei. Compania nu a primit toți banii cuveniți din contractele încheiate în trecut cu CFR”, a explicat Coconașu.

El speră ca negocierile purtate cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situației.

”Ultimul contract a expirat în 31 decembrie 2019, iar acum lucrăm în baza unei convenții. Negociem în prezent cu CFR pentru a încheia un nou contract de mentenanță”, a spus Coconașu.

El a mai spus că există și presiuni venite din partea CFR Călători, făcute asupra angajaților.

”Există acțiuni de intimidare din partea CFR Călători. Oameni au fost predați în 2002 către SCRL, acum compania îi vrea înapoi”, a explicat directorul general.

CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 și venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
scrl
cfr calatori
reparatii locomotive