Germania intenționează să ajute sectorul auto care se confruntă cu probleme

Germania intenționează să ajute sectorul auto care se confruntă cu probleme
scris 16 ian 2020

Guvernul cancelarului Angela Merkel pregătește măsuri pentru a ajuta angajații din industria auto germană, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, pentru Bloomberg.

Hubertus Heil intenționează să introducă subvenții salariale de care vor beneficia producătorii auto și furnizorii lor, pentru a preveni posibilele pierderi de locuri de muncă, dacă scăderea activității în sectorul auto continuă. Un mecanism similar a fost activat cu succes în timpul crizei financiare din 2008-2009 pentru a preveni concedieri masive în Germania, scrie Agerpres.

Visa plătește 5,3 miliarde de dolari pentru un fintech care intermediază transferul de date între bănci și aplicații financiare CITEȘTE ȘI Visa plătește 5,3 miliarde de dolari pentru un fintech care intermediază transferul de date între bănci și aplicații financiare

Conform estimărilor Ministerului Muncii, în ianuarie 113.500 de angajați vor lucra cu program redus. În timpul crizei financiare numărul acestora ajunsese la 1,4 milioane.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sector auto
germania