Qualcomm va furniza cipuri pentru vehiculele Renault, Volvo și Honda

Qualcomm va furniza cipuri pentru vehiculele Renault, Volvo și Honda
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2022

Grupul american Qualcomm Inc a anunțat că a încheiat acorduri pentru a furniza cipuri producătorilor auto Renault, Volvo și Honda, accelerând eforturile de parteneriat cu firmele auto care își digitalizează liniile de producție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Qualcomm, cel mai mare furnizor mondial de semiconductori pentru telefoane mobile, a început să se extindă și spre sectorul autovehiculelor cu cipuri care să poată asigura funcționarea panourilor de bord și sistemelor de infotainment. În 2021 a fost anunțat un acord conform căruia producătorul auto american General Motors Co va utiliza cipuri Qualcomm, scrie Agerpres.

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu demisionează rapid de la șefia TAROM CITEȘTE ȘI Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu demisionează rapid de la șefia TAROM

La salonul anual dedicat noilor tehnologii (CES) din Las Vegas, Qualcomm a informat că a încheiat acorduri cu brandurile Volvo și Polestar care vor folosi cipurile speciale ale Qualcomm și un sistem de operare de la Google în vehicule, începând din acest an, în timp ce Honda va utiliza cipurile din 2023. De asemenea, Renault va folosi tehnologia auto a Qualcomm.

În septembrie, Qualcomm anunțase că va furniza un important cip pentru panoul de bord digital al noului model electric Renault Megane, care va fi comercializat începând din 2022.

Qualcomm a precizat că noul model Renault Megane E-TECH Electric va utiliza cipurile sale pentru sistemul de infotainment precum și software-ul dezvoltat de Google, partenerul tradițional al Qualcomm pe piața telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

În ultimele luni, producătorii de automobile din întreaga lume au fost forțați să reducă ritmul producției din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri și obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
renault
volvo