Renault vinde pachetul de acțiuni deținut la Daimler

Renault vinde pachetul de acțiuni deținut la Daimler
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2021

Renault a anunțat că intenționează să vândă întreg pachetul de acțiuni pe care îl deține la Daimler AG, reprezentând 1,54% din compania germană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault SA scoate la vânzare un pachet de 16.448.378 acțiuni, adică 1,54% din totalul acțiunilor Daimler, prin intermediul „investitorilor calificați”, așa cum sunt definiți de legislația UE. Vânzarea are ca scop „accelerarea reducerii datoriilor financiare ale sectorului auto”, după cum precizează Renault.

ULTIMA ORĂ OFICIAL: Cât costă Dacia Spring Electric în România. Cea mai ieftină va putea fi cumpărată cu mai puțin de 10.000 de euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL: Cât costă Dacia Spring Electric în România. Cea mai ieftină va putea fi cumpărată cu mai puțin de 10.000 de euro

Compania franceză mai spune că parteneriatul industrial pe care îl are cu Daimler rămâne neschimbat și nu va avea de suferit ca urmare a acestei tranzacții. Oferta de vânzare va demara imediat după acest anunț transmis de companie. Rezultatul ofertei va fi anunțat la finalul procesului de bookbuilding, cel mai târziu pe 16 martie.

Acțiunile Daimler sunt listate pe bursa din Frankfurt, valoarea pachetului deținut de Renault fiind de aproximativ 1,18 miliarde euro, de trei ori mai mare decât la data achiziției.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Renault și Daimler au încheiat în 2010 un parteneriat prin care s-au angajat să producă automobile și motoare împreună, la acel moment fiind convenită și o achiziție reciprocă de acțiuni, respectiv 3,1%. Pachetele au fost distribuite împreună cu Nissan, astfel că atât Renault, cât și Nissan, au cumpărat câte 1,54% din Daimler. Între timp, parteneriatul s-a diluat, mașinile produse în comun fiind unele fără prea mare succes de piață: Smart, o mașină produsă de Renault pe baza modelului Twingo, precum și Mercedes-Benz X-Class, produs de Nissan pe baza lui Navara, au sfârșit prost, fiind retrase de fabricație înainte de finalul vieții. A rămas componenta de vehicule comerciale (Citan și Kangoo) și cea de motoare (1.6 litri diesel), care a supraviețuit, dar fără un succes remarcabil de piață. Acordul a fost semnat de doi lideri care astăzi au dispărut din industria auto: Carlos Ghosn și Dieter Zetsche, unii dintre cei mai apreciați executivi ai industriei auto. Ambele companii s-au trezit, la finalul mandatelor celor doi, cu probleme financiare semnificative.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault daimler
actiuni daimler
renault vanzare actiuni