Renault deschide comenzile pentru Scenic electric. Cât costă pe piața din România

Renault deschide comenzile pentru Scenic electric. Cât costă pe piața din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 dec 2023

Renault Scenic E-Tech, al doilea automobil electric construit pe platforma electrică CMF-EV, aceeași regăsită pe modelele Nissan, Leaf și Ariya, poate fi comandat din acest moment și în România, având prețuri semnificativ scăzute în comparație cu generația anterioare de mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SUV-ul electric compact Renault Scenic E-Tech poate fi comandat în România la un preț de 39.900 de euro, fără reduceri Rabla, care în acest moment nu se știe cât vor mai fi anul viitor. Compania a dat startul comenzilor într-un moment mai puțin favorabil acestui tip de propulsie, având în vedere că guvernul tocmai a anunțat reducerea drastică a voucherului Rabla Plus. Indiferent de Rabla, Scenic vine cu un preț radical ajustat comparativ cu generația anterioară de mașini electrice, având în vedere că prețul său se apropie de cel cu care era vândut vechiul ZOE, o mașină foarte mică, de clasă B.

VIDEO „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, tronsonul va fi livrat mai devreme CITEȘTE ȘI VIDEO „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, tronsonul va fi livrat mai devreme

Prețul anunțat, de aproape 40.000 de euro, este valabil pentru versiunea de intrare, care este echipată cu o baterie de 60 kWh, care oferă o autonomie de 430 km. Bateria mai mare, de 87 kWh, poate fi cumpărată și ea la un preț destul de bun pentru o electrică: 45.500 euro, cu o autonomie de 625 km.

Scenic E-Tech are 4,47 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,57 metri înălțime, tipic pentru o mașină compactă, însă este de așteptat să ofere mai mult spațiu interior, generat de arhitectura tipic electrică. Platforma CMF-EV, aceeași de pe Nissan Ariya, rebotezată însă AmpR Medium, odată cu lansarea diviziei electrice Ampere, are un ampatament de 2,78 metri și asigură un portbagaj de 545 litri.

Ce se va întâmpla după ce Guvernul taie din subvenții la Rabla și Rabla Plus. Peisajul pieței - schimbat complet, vânzările de mașini, în pericol CITEȘTE ȘI Ce se va întâmpla după ce Guvernul taie din subvenții la Rabla și Rabla Plus. Peisajul pieței - schimbat complet, vânzările de mașini, în pericol

Renault anunță trei versiuni de echipare, între care și noua esprit alpine, care încearcă să popularizeze brandul Alpine, oferind o serie de trăsături sportive. Aceasta este și cea mai scumpă versiune, cu un preț de 47.500 de euro.

Pentru comparație, un VW ID.4 costă 51.500 de euro, însă clienții primesc în această perioadă discounturi substanțiale, iar un Tesla Model Y, care are dimensiuni mult mai mari și baterii comparabile, începe de la 47.240 euro (pentru bateria cu autonomie de 455 km).

viewscnt
Afla mai multe despre
renault scenic
scenic electric
renault suv electric