Afacerile din comerțul cu autovehicule și servicii de piață au crescut, în ianuarie. Cele din comerț au scăzut

Afacerile din comerțul cu autovehicule și servicii de piață au crescut, în ianuarie. Cele din comerț au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Afacerile din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor au înregistrat o creștere cu 3,8%, ca serie brută, în ianuarie 2020, față de aceeași perioadă din anul precedent, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în ianuarie 2020, comparativ cu aceeași lună din 2019, a înregistrat o creștere cu 3,8% datorită majorărilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+70,4%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+21,8%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+3,8%). Comerțul cu autovehicule a scăzut cu 2,1%, scrie Agerpres.

Lamborghini a anunțat că închide activitatea uzinei din Italia CITEȘTE ȘI Lamborghini a anunțat că închide activitatea uzinei din Italia

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020 a înregistrat o creștere cu 4,2%, față de luna ianuarie 2019.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna ianuarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,5% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2019, creștere susținută de serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+27,9%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+22,2%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+14,2%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+14,0%) și de activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+3,0%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020 a crescut cu 14,7%, comparativ cu luna ianuarie 2019.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 22,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-34,7%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-7,9%). Creșteri au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+18,1%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+7,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 0,4%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna ianuarie 2020, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 7,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-12,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-11,2%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-5,9%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-5,7%). Creșteri au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+6,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, față de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,6%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert
servicii