Renault lansează a doua etapă de vânzare a acțiunilor către salariați, inclusiv către cei de la Dacia

Renault lansează a doua etapă de vânzare a acțiunilor către salariați, inclusiv către cei de la Dacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 sep 2023

Programul de vânzare de acțiuni către angajați derulat de Renault Group, numit Renaulution Shareplan, intră într-o nouă etapă, care urmărește creșterea numărului de salariați acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Angajații Renault Group din 29 de țări, care însumează aproape 100.000 de persoane, pot cumpăra acțiuni ale companiei cu un preț redus, anul acesta fiind majorat cu 30% discountul aplicat la prețul acțiunilor. Angajații eligibili pot primi până la 16 acțiuni gratuite, în funcție de numărul de acțiuni cumpărate, față de 12 câte puteau primi în 2022.

TABEL Ritmul de scumpire al motorinei, de două ori mai accelerat decât al benzinei. Ce stații mai vând diesel la un preț mai mic de 7,5 lei/l CITEȘTE ȘI TABEL Ritmul de scumpire al motorinei, de două ori mai accelerat decât al benzinei. Ce stații mai vând diesel la un preț mai mic de 7,5 lei/l

„Prin continuarea unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan asigură condițiile unei mai bune partajări a valorii, pentru ca planul Révolution să se deruleze în beneficiul tuturor din companie”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Oferta Renault este deschisă salariaților companiei și filialelor sale consolidate aderente la planurile de economii ale Renault Group, DIAC sau Retail Renault Group, în 29 de țări, sub rezerva obținerii autorizațiilor locale necesare. Pentru a subscrie la această ofertă, angajatul trebuie să aibă o vechime de cel puțin 3 luni, continuă sau discontinuă, între 1 ianuarie 2022 și 2 octombrie 2023 și un contract de muncă (cu o companie consolidată sau aderentă la PEG) în vigoare la data de 2 octombrie 2023.

Oferta este desfășurată în Franța și în țările următoare: Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria.

Toți salariații eligibili ai Grupului beneficiază de atribuirea gratuită și imediată a 8 acțiuni, sub formă de contribuție unilaterală (cu excepția unor țări în care distribuirea acțiunilor va avea loc în termen de 5 ani, fără obligația de păstrare).

VIDEO & FOTO Ford lansează Mustang Mach-E Rally, primul automobil electric pregătit pentru macadam CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford lansează Mustang Mach-E Rally, primul automobil electric pregătit pentru macadam

În 23 de țări, Renault Group propune angajaților o ofertă de cumpărare de acțiuni în condiții avantajoase, cu un discount de 30 % față de prețul de referință și o contribuție brută suplimentară echivalentă cu 8 acțiuni (contribuție de 300% pentru primele acțiuni, adică 6 acțiuni gratuite pentru 2 cumpărate și de 200% pentru a treia acțiune cumpărată, adică 2 acțiuni gratuite suplimentare). Suma achitată voluntar de salariat nu poate depăși 25% din remunerația sa brută anuală a anului 2023.

Acțiunile Renault vor fi deținute timp de minim 5 ani (cu excepția cazurilor excepționale de ieșire anticipată) prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni renault
pret oferta actiuni dacia
angajati renault romania