Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii

Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii
scris 8 apr 2022

Modelul Duster, produs de grupul Renault în mai multe uzine din lume și vândut sub cele două mărci, Dacia și Renault, va dispărea de pe piața din India, în urma unei decizii care are la bază vânzările reduse și vârsta acestui produs. În India, Duster se vindea în prima sa generație.

SUV-ul Duster a fost retras de Renault din oferta comercială a mărcii de pe piața din India, după 10 ani de la lansare. Modelul pe care Renault îl vindea în India era similar cu Duster 1, care a fost oprit din producție în România încă din 2018. India era ultima țară în care această versiune a lui Duster se mai producea.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Pe celelalte piețe în care Duster se vinde sub marca Renault, America de Sud, Rusia, Africa de Sud, modelul a trecut la adoua generație, aceeași care se produce în România.

Mai mult decât atât, presa indiană scrie că Renault a luat decizia să nu mai lanseze a doua generație Duster pe această piață, pe care a lansat deja modele dezvoltate special: Kwid, Kiger și Triber, crossovere de mici dimensiuni, care se încadrează ca preț în cerințele acestei piețe.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Modelul retras de pe piață n-a mai înregistrat nicio vânzare în primele două luni ale acestui an, după ce la finalul lui 2021 volumul de vânzări ajunsese la 16.431 de unități.

Noul Duster a înregistrat 88.946 de unități vândute sub sigla Renault, în 2021, iar în primele două luni ale lui 2022 a înregistrat 15.113 unități vândute. Sub marca Dacia, Duster a avut 182.798 unități vândute în 2021, și 27.676 unități în primele două luni ale acestui an.

În India, Renault a raportat un volum total de 95.000 de unități vândute, în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
duster india
renault duster
duster retras