Concurență pentru Uber și Bolt, la Sibiu: Angajații Continental au primit cadou o aplicație

Concurență pentru Uber și Bolt, la Sibiu: Angajații Continental au primit cadou o aplicație
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 apr 2022

Angajații Continental Sibiu au primit un cadou din partea companiei: o aplicație de car-sharing (sau ride-sharing), dezvoltată special pentru a reduce numărul de automobile personale utilizate pentru transport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O concurență puternică pentru Uber și Bolt la Sibiu a fost lansată de Continental, dar nu pentru a câștiga bani, ci pentru a le oferi angajaților oportunitatea de a folosi în comun mașinile personale. Compania a creat aplicația CORY „pentru a contribui la obiectivele de sustenabilitate ale Continental și la protejarea mediului din Sibiu.”.

Reprezentanții companiei spun că ideea de a dezvolta și implementa o asemenea aplicație de ride sharing pentru angajații Continental a venit în urmă cu 2 ani, însă din cauza restricțiilor impuse de pandemie, a fost amânată lansarea acesteia.

Aplicația este disponbilă doar angajaților.

Dacia înregistrează o creștere importantă în Franța, pe o piață aflată la al treilea an de declin CITEȘTE ȘI Dacia înregistrează o creștere importantă în Franța, pe o piață aflată la al treilea an de declin

Sistemul de utilizare presupune ca șoferul care caută pasageri să se comporte ca un șofer de Uber: cu aplicația deschisă, așteaptă comenzi. În acest timp, colegii care caută un șofer urmăresc dacă există curse disponibile pe aplicație. Solicitarea de acceptare se face din aplicație, iar fiecare pasager transportat oferă șoferului un punct într-un clasament intern, care va conduce la „o serie de benficii în cadrul companiei”. Întreg sistemul exclude o eventuală plată, însă ea nu este exclusă, teoretic, dacă cei doi se înțeleg să-și împartă cheltuielile de transport.

Compania mizează pe reducerea navetei zilnice cu mașini individuale, pe reducerea aglomerației, a timpului petrecut în trafic, optimizarea locurilor de parcare și reducerea emisiilor de CO2.

viewscnt
Afla mai multe despre
car sharing sibiu
aplicatie continental
aplicatie cory sibiu