Reprezentanții Takata au prezentat condoleanțe pentru victimele airbagurilor defecte

Reprezentanții Takata au prezentat condoleanțe pentru victimele airbagurilor defecte
scris 27 iun 2017

Reprezentanții producătorului japonez de componente auto Takata au prezentat marți condoleanțe pentru victimele produse de airbagurile defecte, care au provocat moartea a cel puțin 17 persoane și rănirea altor 180 la nivel mondial, transmite Reuters.

Directorii companiei au prezentat scuze la ultima adunare anuală a acționarilor care a avut loc înainte de delistarea Takata de la bursa din Tokyo, scrie News.ro.

Takata a solicitat intrarea în procedură de faliment în Statele Unite și Japonia și a acceptat să fie în mare parte preluată, pentru 1,6 milairde de dolari, de compania Key Safety Systems din Statele Unite, deținută de un grup chinez.

Aproape 18.000 de amenzi date șoferilor pentru viteză excesivă și depășire interzisă, în trei zile CITEȘTE ȘI Aproape 18.000 de amenzi date șoferilor pentru viteză excesivă și depășire interzisă, în trei zile

Cazul este cel mai grav faliment al unui producător japonez, iar Takata ar putea suporta costuri de zeci de miliarde de dolari, provocate de rechemările și procesele din ultimii aproape 10 ani.

Airbagurile, care riscă să explodeze și să răspândească schije la declanșare din cauza dispozitivelor de umflare, au provocat moartea a cel puțin 17 oameni în întreaga lume. Cauza este nitratul de amoniu folosit la airbaguri, care devine volatil odată cu îmbătrânirea și expunerea prelungită la căldură, provocând explozia dispozitivelor de umflare.

viewscnt
Afla mai multe despre
takata
airbag