Restricție de 24 de ore pentru accesul camioanelor în Ungaria, începând de miercuri noapte

Restricție de 24 de ore pentru accesul camioanelor în Ungaria, începând de miercuri noapte
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2018

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de miercuri noapte și până joi noapte, respectiv în perioada sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, au transmis autoritățile statului vecin polițiștilor de frontieră români.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția de Frontieră Arad a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada 14 – 15 martie camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu pot trecere frontiera în Ungaria, scrie News.ro.

Conform sursei citate, informația a fost primită de la autoritățile ungare, iar restricția este impusă de miercuri, ora 23,00, până joi, ora 23,00 (ora României).

Comisia Europeană: Jucăriile și automobilele sunt primele pe lista produselor periculoase detectate și retrase de pe piață CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Jucăriile și automobilele sunt primele pe lista produselor periculoase detectate și retrase de pe piață

”Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – n.r.). Precizăm faptul că în intervalul orar menționat  traficul de călători și autoturisme  se desfășoară în condiții normale”, se arată în comunicat.

Excepție de la aceste restricții vor face camioanele care transportă animale vii sau produse perisabile.

Pe perioada celor 24 de ore de restricție, șoferii au obligația să staționeze în parcări de pe teritoriul României.

La momentul redeschiderii frontierei pentru automarfare, autoritățile române și ungare vor lua măsuri de suplimentare a personalului de control și alte măsuri pentru evitarea supraaglomerării unor vămi.

Polițiștii de frontieră arădeni se așteaptă să se formeze coloane de automarfare pe autostrada pan-europeană, la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, astfel că le recomandă firmelor de transport să își trimită camioanele pe alte rute, pentru a ieși din România prin Nădlac I (DN7) sau Vărșand, în cazul județului Arad, puncte care sunt mai puțin aglomerate.

viewscnt
Afla mai multe despre
camioane
ungaria