Rivali istorici acerbi, Nissan și Honda explorează un „parteneriat strategic” în domeniul vehiculelor electrice

Rivali istorici acerbi, Nissan și Honda explorează un „parteneriat strategic” în domeniul vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Constructorii auto japonezi Nissan și Honda, rivali istorici acerbi, au confirmat că iau în considerare un „parteneriat strategic” în domeniul electricității și al software-ului, provocări uriașe pe care le au în comun, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o primă etapă, cele două grupuri vor lansa un studiu de fezabilitate privind perspectivele lor de colaborare în domeniul platformelor software pentru automobile, al componentelor cheie pentru vehiculele electrice și al altor produse complementare, potrivit unui comunicat de presă.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Sever Mureșan a dat în judecată First Bank România și cere să devină acționar majoritar al băncii tocmai cumpărate de Intesa. BNR a fost anunțată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Sever Mureșan a dat în judecată First Bank România și cere să devină acționar majoritar al băncii tocmai cumpărate de Intesa. BNR a fost anunțată

De mai multe zile, presa japoneză relatează discuții între Nissan și Honda pentru a colabora în sectorul electric, de exemplu în ceea ce privește dezvoltarea motoarelor și furnizarea de baterii și alte componente, pentru a reduce costurile acestora, arată G4Media.ro.

Ambele caută să își consolideze rapid pozițiile în domeniul vehiculelor electrice, un segment de piață care a luat amploare în ultimii ani la nivel mondial, în special în China și Europa, și care a luat prin surprindere întreaga industrie auto japoneză. Și în Japonia, chiar dacă valul electric este mai slab decât în alte părți, piața auto locală este zguduită de Tesla, de recenta sosire a campionului chinez al mașinilor electrice BYD și de revenirea sud-coreenilor de la Hyundai, tot cu vehicule electrificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
honda
masini electrice