Românii de la UMB vor construi primii kilometri din autostrada care va uni Moldova de Transilvania

Românii de la UMB vor construi primii kilometri din autostrada care va uni Moldova de Transilvania
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2023

​​​Contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din Autostrada A8, tronsonul Leghin-Târgu Neamț, va fi semnat la Ministerul Transporturilor. Cea mai prolifică asociere de constructori români va realiza practic primul tronson al deja celebrei Autostrăzi a Unirii care va lega Moldova de Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Leghin - Târgu Neamț (Moțca/DN2), un lot de circa 30 de kilometri, va fi semnat la sediul Ministerului Transporturilor, scrie Hotnews.ro.

FOTO Ford lansează primul pick-up plug-in hybrid CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează primul pick-up plug-in hybrid

Autostrada „Unirii” A8 are aproape 320 km de la Târgu Mureș (intersecția cu A3) și până la Iași și Ungheni, la granița cu Republica Moldova.

Tronsoanele de la Târgu Mureș și până la Miercurea Nirajului (cca 25 km) și de la Leghin la Târgu Neamț și până la Moțca/DN2 (circa 30 km) sunt prinse pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Pe tronsonul montan, „de mijloc”, reactualizarea Studiului de Fezabilitate a început tocmai în 2019 și abia acum, de curând, a fost finalizată și s-au stabilit indicatorii tehnico-economici (va costa în total 6,4 miliarde de euro), iar o lansare la licitație pentru proiectare și execuție este așteptată până la final de an.

Pentru bucata Moțca/DN2 - Iași - Ungheni, abia anul acesta s-a trecut la realizarea în teren a studiilor, după ce proiectul a stat blocat mai bine de un an la etapa de selectare a traseului.

viewscnt
Afla mai multe despre
umb
autostrada