Ryanair a depus o ofertă neangajantă pentru Alitalia

Ryanair a depus o ofertă neangajantă pentru Alitalia
scris 24 iul 2017

Compania irlandeză Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa în funcție de numărul de pasageri transportați, a depus o ofertă neangajantă pentru preluarea rivalului italian Alitalia, pus sub administrare specială în luna mai, a anunțat astăzi directorul financiar al companiei, Neil Sorahan.

"Am depus o ofertă neangajantă. Nu pot să dau mai multe detalii", a spus Sorahan pentru Reuters.

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a confirmat că operatorul aerian irlandez este serios interesat de preluarea unei participații majoritare la Alitalia, însă “doar dacă activitățile companiei vor fi reorganizate substanțial” și "nu vor fi interferențe" din partea guvernului italian.

După Alitalia, și Air Berlin se retrage din România CITEȘTE ȘI După Alitalia, și Air Berlin se retrage din România

La începutul lunii mai, Alitalia a declanșat procedurile de faliment pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce angajații au respins reducerile de personal și alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării companiei.

Alitalia, ai cărei acționari principali includ Etihad Airways din Abu-Dhabi și bănci italiene, anunțase anterior că a epuizat toate opțiunile pentru a rămâne solvabilă, după ce angajații au respins planul de recapitalizare, care implica desființarea a 1.600 de locuri de muncă dintr-un total de 12.500.

Potrivit unui surse citate de Reuters, Alitalia a primit în jur de 10 oferte neangajante până vineri, 21 iulie, când a expirat termenul pentru depunerea documentelor.

Printre ofertanți se numără și Etihad Airways, care deține un pachet de 49% la Alitalia și vrea să preia restul de până la 100%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
alitalia
oferta neangajanta
preluare