Ryanair a înregistrat noi pierderi importante: „Virusul continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre.”

Ryanair a înregistrat noi pierderi importante: „Virusul continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre.”
scris 26 iul 2021

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a anunțat că se confruntă în continuare cu un context dificil din cauza pandemiei de COVID-19 și că ar putea încheia anul fiscal „cu o mică pierdere sau pe zero”, relatează CNBC.

Operatorul irlandez a raportat o pierdere de 273 de milioane de euro în perioada aprilie-iunie a acestui an în contextul în care măsurile de carantină în vigoare în numeroase țări europene în perioada Paștelui au dus la numeroase anulări de zboruri, scrie Hotnews.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Pierderea este mai mică decât estimarea realizată de analiștii financiari ai companiei însă cu aproape 100 de milioane de euro mai mare decât pierderea de doar 185 de milioane de euro înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

„COVID-19 continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre”, a declarat CEO-ul Ryanar, Michael O’Leary.

Compania irlandeză a asistat de asemenea la o creștere a cheltuielilor de operare, situație care a dus la înrăutățirea bilanțului său contabil. În prima jumătate a acestui an cheltuielile Ryanair au crescut cu 116%.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Însă O’Leary a declarat că se așteaptă ca traficul aerian să crească în următoarele săptămâni.

„Ne așteptăm ca traficul să crească de la 5 milioane de pasageri în luna iunie la aproape 9 milioane în lulie și la peste 10 milioane în august întrucât nu există noi impedimente legate de Covid în Europa”, a afirmat acesta.

Însă estimarea sa este puternic dependentă de succesul campaniilor de vaccinare și ținerea sub control a variantei Delta mult mai infecțioase a coronavirusului.

O veste bună pentru companie și investitorii săi este însă că prețul acțiunilor Ryanair a crescut cu 42% comparativ cu anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
coronavirus