General Motors și filiala sa de robo-taxiuri Cruise au dat în judecată Ford Motor pentru utilizarea numelui "BlueCruise"

General Motors și filiala sa de robo-taxiuri Cruise au dat în judecată Ford Motor pentru utilizarea numelui "BlueCruise"
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2021

General Motors și filiala sa de robo-taxiuri Cruise au dat în judecată Ford Motor pentru utilizarea numelui "BlueCruise" pentru comercializarea tehnologiei sale de conducere hands-free, au anunțat companiile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GM a afirmat într-un comunicat că folosirea de către Ford a denumirii BlueCruise a încălcat marca Super Cruise a GM, precum și marca Cruise, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

"În timp ce GM spera să rezolve problema de încălcare a mărcii comerciale cu Ford pe cale amiabilă, nu ne-a rămas decât să ne apărăm energic brandurile și să protejăm capitalul pe care produsele și tehnologia noastră le-au câștigat pe parcursul mai multor ani pe piață", a declarat GM în declarația sa.

În procesul intentat vineri, GM a afirmat că producătorii de automobile au purtat ”discuții prelungite” în această privință, dar nu au reușit să rezolve disputa.

GM reclamă încălcarea mărcii comerciale și concurența neloială în proces. Producătorul auto nr.1 din SUA a solicitat instanței un ordin de interzicere  a folosirii numelui BlueCruise de către Ford și daune nespecificate.

Ford a numit procesul, intentat în fața instanței federale din California, ca fiind ”lipsit de merit și frivol”.

"Conducătorii auto au înțeles de zeci de ani ce este controlul vitezei de croazieră, fiecare producător de automobile îl oferă, iar ”Cruise” (croazieră) este o prescurtare obișnuită pentru această capacitate. De aceea, BlueCruise a fost ales ca denumire pentru evoluția viitoare a Blue Oval a sistemului de control al vitezei de croazieră adaptiv inteligent de la Ford.”

Producătorii de automobile se întrec unul cu altul pentru a implementa o tehnologie care să le permită șoferilor să își ia mâinile de pe volan (hands-free) în blocajele de trafic sau pe autostrăzi.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Așa-numitele sisteme avansate de asistență a conducătorului auto, cum ar fi tehnologia semiautonomă a pilotului automat a Tesla, nu ar trebui să permită șoferilor să se deconecteze complet de la conducere pentru perioade lungi de timp.

Producătorii de automobile au folosit cuvântul ”Cruise” timp de decenii pentru a descrie sistemele de control al vitezei de croazieră care permit șoferilor să stabilească o viteză pe care mașina o va menține, de obicei pe șosea.

”Ford știa ce face.  Decizia Ford de a schimba marca prin utilizarea unei mărci de bază folosite de GM și Cruise va provoca inevitabil confuzie”, a spus GM în proces.

GM a anunțat în 2012 că va folosi numele Super Cruise pentru tehnologia de asistență a conducerii hands-free și comercializează tehnologia folosind acest nume încă din 2017. Divizia Cruise, deținută în majoritate de GM, funcționează din 2013.

Ford a anunțat că va folosi numele BlueCruise pentru tehnologia sa de conducere hands-free în aprilie a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
cruise