Startupul de automobile electrice Rivian a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Amazon, Ford și T. Rowe Price

Startupul de automobile electrice Rivian a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Amazon, Ford și T. Rowe Price
scris 25 iul 2021

Compania startup de automobile electrice Rivian a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de investitorii Amazon, Ford și T. Rowe Price, transmite Reuters.

Anunțul a apărut a doua zi după ce compania din California a informat că analizează construirea unei a doua fabrici de asamblare în SUA, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Reuters a relatat joi, citând surse, că fabrica planificată de Rivian, supranumită ”Project Tera”, va include producția de baterii.

"Pe măsură ce ne apropiem de începerea producției de vehicule, este vital să continuăm să privim înainte și să trecem la următoarea fază de dezvoltare a Rivian", a spus directorul general al Rivian, R.J. A Scaringe, într-un comunicat.

”Această infuzie de fonduri ... permite Rivian să extindă noile programe de vehicule, să extindă prezența noastră la nivel național și să susțină lansarea internațională a produselor”, a adăugat el.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Rivian, care are în prezent o fabrică în Normal, Illinois, a declarat că a strâns până acum aproximativ 10,5 miliarde de dolari.

Compania va avea ca obiectiv o evaluare de peste 50 de miliarde de dolari într-o listă publică care ar putea avea loc la sfârșitul acestui an, a declarat anterior o sursă pentru Reuters.

Producătorii de automobile se concurează pentru a dezvolta vehicule electrice, în timp ce China, Europa și alte țări și regiuni impun emisii de carbon mai mici.

Rivian își propune să concureze atunci când va lansa pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S, precum și o autoutilitară de livrări pentru Amazon.

Scaringe a afirmat într-o scrisoare către clienți de săptămâna trecută că epidemia de Covid-19 a întârziat lansarea vehiculelor sale.

Primele livrări ale R1T, programate anterior pentru iulie, au fost amânate până în septembrie, în timp ce R1S a fost amânată până în toamnă.

Scaringe a declarat pentru Reuters, în noiembrie anul trecut, că Rivian a planificat ca după cele trei vehicule inițiale să urmeze modele mai mici, destinate Chinei și Europei, unde ar putea construi în cele din urmă vehicule.

În plus față de  Climate Pledge Fund al Amazon, Ford și fondurile administrate de T. Rowe Price, runda de finanțare de vineri a fost condusă și de D1 Capital Partners. De asemenea, runda a inclus participarea Third Point, Fidelity Management and Research Co, Dragoneer Investment Group și Coatue, potrivit Rivian.

viewscnt
Afla mai multe despre
rivian
amazon
ford