Ryanair introduce noua regulă de politică a bagajelor, doar unor anumiți pasageri le va fi permis să își ia două bagaje la bord

Ryanair introduce noua regulă de politică a bagajelor, doar unor anumiți pasageri le va fi permis să își ia două bagaje la bord
scris 8 ian 2018

Compania aeriană irlandeză Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa și al patrulea operator aerian care acționează în România din punct de vedere al cotei de piață, lansează din această lună o nouă politică de bagaje, în baza căreia numai pasagerii cu acces prioritar vor avea dreptul să ia în avion, la bord, două bagaje gratuit.

Accesul prioritar presupune plata unei taxe suplimentare.

Noua regulă va fi valabilă de săptămâna viitoare.

În toamna anului trecut, compania aeriană a decis să limiteze numărul bagajelor de mână pe care pasagerii le pot transporta gratuit în cabină, după ce a constatat că mulți clienți au abuzat de faptul că aveau voie să ia cu ei două bagaje, cauzând întârzieri de zbor.

EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii

Pasagerii Ryanair beneficiază în continuitate de gratuitate pentru cel de-al doilea bagaj de mână, de tip troller, însă acesta va trebui trimis la cală. Doar clienții care plătesc 5 lire sterline în plus pentru îmbarcare prioritară își vor putea lua cu ei și al doilea bagaj de mână.

Noile reguli urmau să fie aplicate din noiembrie, dar vor fi introduse acum.

VIDEO Lilium, un start-up german care dezvoltă un taxi zburător cu decolare verticală, a atras 90 milioane dolari de la investitori CITEȘTE ȘI VIDEO Lilium, un start-up german care dezvoltă un taxi zburător cu decolare verticală, a atras 90 milioane dolari de la investitori

“Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că foarte mulți clienți se bucură de facilitatea transportării a 2 bagaje de mână gratuite, respectiv pentru că pe zborurile cu grade de încărcare ridicate (97% în august) nu există suficient loc pentru bagaje în spațiul de deasupra scaunelor pentru acest volum ridicat, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare și de zbor”, arăta compania într-un comunicat.

Reprezentanții companiei au declarat, recent, că Ryanair a căzut victimă propriei “amabilități”, după ce clienții au abuzat de politica ce permitea transportarea a două bagaje de mână, luând cu ei bagaje de până la trei ori peste mărimea admisă și cauzând întârzieri de zbor, potrivit BBC News.

Tot în toamnă, Ryanair a anunțat că va crește de la 15 kilograme la 20 kilograme greutatea admisă pentru bagajele înregistrate, concomitent cu reducerea tarifelor stardard pentru bagaje de la 35 lire sterline la 25 lire sterline.

“Aceste modificări la politica de bagaje vor costa Ryanair peste 50 milioane euro pe an în tarife reduse pentru bagaje. Cu toate acestea, credem că oferind bagaje mai mari la tarife mai mici, vom încuraja clienții să considere înregistrarea bagajului, ceea ce va reduce volumul ridicat al clienților care se prezintă cu două bagaje de mână la porți, fapt ce cauzează întârzieri de zbor datorită numerelor însemnate de bagaje de mână debarcate la porți sau în cabină”, a spus directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bagaje de mana
politica
tarife
restrictii