Ryanair le cere pasagerilor sud-africani să-și dovedească naționalitatea înainte de a călători

Ryanair le cere pasagerilor sud-africani să-și dovedească naționalitatea înainte de a călători
scris 7 iun 2022

Ryanair le cere pasagerilor sud-africani să-și dovedească naționalitatea înainte de a călători, realizând un test în afrikaans, o limbă folosită de doar 12% din populația care a fost de mult timp identificată cu apartheid și minoritatea albă, transmite Reuters.

Cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, care nu operează zboruri către și dinspre Africa de Sud, a declarat că le cere tuturor pasagerilor din această țară care se îndreaptă spre Regatul Unit să completeze ”chestionarul simplu”, din cauza a ceea ce a descris ca fiind o prevalență ridicată a fraudelor cu pașapoarte din Africa de Sud, scrie News.ro.

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut

”Dacă nu pot completa acest chestionar, li se va refuza călătoria și li se va emite o rambursare integrală”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene irlandeze.

Departamentul Afacerilor Interne din Africa de Sud, care a avertizat că sunt sindicate care vând pașapoarte false, a declarat că va emite o declarație cu privire la testul Ryanair.

Înaltul Comisariat al Marii Britanii din Africa de Sud a afirmat pe Twitter că testul Ryanair nu este o cerință guvernamentală britanică pentru a intra în Regatul Unit.

Înaltul Comisariat Irlandez nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. T

Transportatorul low-cost a spus că testul se va aplica oricărui deținător de pașaport sud-african care zboară în Marea Britanie din altă parte a Europei.

Compania aeriană nu a răspuns imediat la o întrebare despre motivul pentru care se aplică testele acestor rute, dat fiind că Marea Britanie spune că nu este o cerință.

Zinhle Novazi, un avocat sud-african, s-a confruntat cu testul când a călătorit cu Ryanair din Ibiza, Spania, la Londra, pe 29 mai. Unele dintre întrebări includ denumirea celui mai înalt munte din Africa de Sud, cel mai mare oraș al său și o sărbătoare națională.

”Am putut să răspund la întrebări”, a spus Novazi, care a învățat afrikaans la școală, dar nu este vorbitor nativ al limbii. Apoi i s-a permis să urce în avion.

Novazi a scris Departamentului pentru Relații Internaționale și Cooperare din Africa de Sud pe 1 iunie, dar nu a primit un răspuns.

Departamentul nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Testul a declanșat o reacție din partea sud-africanilor din Johannesburg.

”Este foarte discriminatoriu pentru o mulțime de sud-africani care nu vorbesc afrikaans”, a declarat Siphiwe Gwala pentru Reuters.

”Ei folosesc acest (testul) într-un mod absolut absurd”, a spus Conrad Steenkamp, ​​directorul executiv al Consiliului Limbii Afrikaans.

Afrikaans este a treia cea mai vorbită dintre cele 11 limbi oficiale din Africa de Sud, folosită de 12% din cele 58 de milioane de oameni din țară. A fost mult timp identificată cu ideologia apartheidului și a fost considerată limba oficială până la sfârșitul apartheidului, în 1994.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
africa de sud