Ryanair se așteaptă să revină la nivelurile de profit anterioare Covid-19 în acest an sau în cel viitor, dar redresarea va fi fragilă

Ryanair se așteaptă să revină la nivelurile de profit anterioare Covid-19 în acest an sau în cel viitor, dar redresarea va fi fragilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2022

Ryanair se așteaptă să revină la nivelurile de profit anterioare Covid-19 în acest an sau în cel viitor, dar a subliniat că redresarea rămâne fragilă și ar putea fi în continuare anulată de prețul petrolului, geopolitică sau un val de Omicron, a declarat directorul Michael O'Leary, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O'Leary a făcut declarația după ce compania sa aeriană, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a înregistrat un profit de 170 de milioane de euro pentru cele trei luni încheiate la sfârșitul lunii iunie, primul trimestru al exercițiului său financiar, scrie News.ro.

Nou jucător - Grupul ungar Firegy a intrat pe piața din România CITEȘTE ȘI Nou jucător - Grupul ungar Firegy a intrat pe piața din România

Profitul este cu mult sub profitul de 243 de milioane de euro din același trimestru din 2019, când a transportat cu 15% mai puțini pasageri, dar peste cele 157 de milioane de euro estimate într-un sondaj între analiștii companiei.

Asistăm în mod clar la o redresare puternică, în mod clar există o mulțime de cerere, dar este foarte fragilă și poate fi deteriorată în foarte scurt timp dacă va exista Covid-19 sau vor avea loc evoluții adverse în Ucraina”, a spus el investitorilor într-o discuție telefonică.

Ryanair nu este pregătită să dea o prognoză de profit pentru anul financiar curent care se încheie pe 31 martie, din cauza incertitudinii, a spus el.

Compania aeriană low-cost va egala nivelurile de profit anterioare Covid - câștigând cel puțin 1 miliard de euro într-un an - dar nu este clar dacă acest lucru va fi în anul financiar curent sau următor, a spus O'Leary.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
profit
pandemie