Salariile la Aeroporturi București se majorează cu 23%. Câștigul mediu brut ajunge la 9.319 lei

Salariile la Aeroporturi București se majorează cu 23%. Câștigul mediu brut ajunge la 9.319 lei
scris 27 mai 2016

Conform bugetului de venituri și cheltuieli al companiei care operează Aeroportul Otopeni, cheltuielile cu personalul cresc semnificativ. Fondul Proprietatea, acționar cu o participație de 20%, apreciază că aceste majorări salariale nu sunt acoperite de obiective concrete de performanță.

Salariul mediu brut pe angajat la compania Aeroporturi București va fi, în acest an, de 9.319 lei, cu 23% mai mare decât cel de 7.601 de lei din 2015. Cifra este avansată în bugetul de venituri și cheltuieli al societății care operează Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, adoptat astăzi în Adunarea Generală a Acționarilor.

Fondul Proprietatea (FP), acționar cu o participație de 20% la companie, a votat împotrivă „datorită prevederilor privind acordarea de creșteri salariale semnificative angajaților companiei, fără stabilirea unei corelări cu obiective concrete de performanță”, spune un comunicat al Fondului remis redacției noastre și semnat de Greg Konieczny, Vicepreședinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group și Manager de Fond al FP.

Deja salariile de la Aeroporturi București sunt printre cele mai mari de la companiile de stat, aceste majorări salariale se suprapun cu mărirea numărului de angajați. Astfel, bugetul pe venituri și cheltuieli prevede că va fi un număr de 1516 salariați, comparativ cu 1.408 angajați în 2015. Față de personalul de 1.062 lucrători din 2010, cel prins pentru anul în curs este cu 43% mai mare.

„Toate aceste modificări vor duce la o scădere cu 56% a profitului brut al companiei, de la 221,9 milioane lei în 2015, la 126 milioane de lei în 2016”, conchide documentul citat al Fondului Proprietatea. Participația societății la Aeroporturi București este evaluată la 75,2 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti
salarii
otopeni
fondul proprietatea
greg konieczny
franklin templeton