Grevă la Otopeni între orele 13.00-15.00: Sindicaliștii cer mărirea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru

Grevă la Otopeni între orele 13.00-15.00: Sindicaliștii cer mărirea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2016

Cei aproape 500 de angajați ai GlobeGround România, compania care oferă servicii de curățenie, încărcare și descărcare bagaje, întocmire acte și manevrare autovehicule pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, vor declanșa vineri, între orele 13.00-15.00, o grevă de avertisment din cauza salariilor prea mici și a condițiilor prea grele de lucru, a declarat pentru News.ro liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul an și jumătate, circa 150 de angajați ai GlobeGround România au părăsit compania din cauza salariilor prea mici, scrie News.ro.

Cel mai mic salariu îl are un încărcător de bagaje, de 1.170 de lei net, potrivit sindicalistului.

"Salariile nu au mai fost mărite de aproape șapte ani. De când am rămas mai puțini angajați, programul de lucru a devenit mult mai încărcat. Ne chemau și de la ora 2-3 dimineața, iar pentru plata transportului ne-au oferit 80 de lei brut lunar, mult prea puțin”, a afirmat Cioc.

Sindicaliștii spun că, deși au dorit să negocieze, conducerea aeroportului le-a refuzat cererea.

Angajații care nu lucrează între orele 13.00 și 15.00 vor protesta în parcarea aeroportului, iar ceilalți vor rămâne la locurile de muncă, dar vor întrerupe lucrul.

Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar CITEȘTE ȘI Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar

Activitatea aeroportului nu ar trebui să aibă de suferit în mod semnificativ, companiile luându-și din timp măsuri de prevenire, a declarat pentru News.ro un reprezentant al aeroportului.

”Companiile știau din timp de această grevă, așa că și-au luat măsurile necesare. Dacă vor exista întârzieri în livrarea bagajelor, acestea vor fi mici”, a explicat reprezentantul aeroportului.

Greva a fost anunțată de miercuri, 18 mai.

"Având în vedere eșecul negocierilor și lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum și modul defectuos de abordare a relațiilor de muncă din ultimii ani Sindicatul Liber de Handling Aeronautic solicită demisia conducerii societății", au transmis sindicaliștii miercuri într-un comunicat.

Aceștia solicită dimensionarea corespunzătoare a personalului necesar pentru desfășurarea în activității în condiții optime, revenirea la programul de tură 12/24-12/48, respectiv corelarea acestuia cu programul de funcționare al aeroportulului, normarea corespunzătoare a muncii, alocarea corectă a timpului de odihnă și refacere.

De asemenea, vor recunoașterea muncii de noapte, regândirea politicii salariale și alinierea acesteia cu cea preacticata în domeniul aviației, și să li se asigure sau deconteze transportul dus-întors.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva otopeni
globeground romania